Politie Gelderland-Zuid

Met drank op tegen boom

Nijmegen, 25-11-2007 o De politie ging in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur naar een eenzijdig ongeval op de IJpenbroekweg.

Ter plaatse bleek dat een 21-jarige bestuurder uit Nijmegen lichtgewond was geraakt nadat hij tegen een boom was gebotst. Omstanders hadden de auto aan de kant geduwd.

De bestuurder verklaarde dat hij over de IJpenbroekweg reed in de richting van het Takenhofplein. Hij verloor de controle over het stuur, waardoor hij net na de kruising met de St. Agnetenweg tegen een boom botste. De man werd aangehouden, omdat uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken.

De politie riep de hulp van de ambulancedienst in om de Nijmegenaar op letsel te onderzoeken. Medewerkers van de ambulance besloten om hem voor nadere controle over te brengen naar het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Daar werd tevens door een GGD arts bij de man bloed afgenomen om vast te kunnen stellen hoeveel alcohol hij in zijn bloed had. De bloedmonsters zijn opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. De man kreeg een rijverbod van 24 uur. Zij rijbewijs werd ingevorderd en opgestuurd naar de officier van justitie.

De gemeente heeft de olie die over wegdek verspreid was verwijderd. De auto werd afgesleept.

(12)