Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 25-11-2007

Alcomobilist raakt te water

ZWARTEMEER Zaterdagnacht reed een 27-jarige automobilist uit Zwartemeer over de Eemslandweg. Ter hoogte van de Klemstrook raakte hij, volgens hemzelf door te hoge snelheid en doordat hij aan de radio zat te draaien, een lichtmast. Daarna schoot hij door en reed onder het kunstwerk door het water in. Hij kon zelf uit de auto komen, ondanks een bloedende hoofdwond. Voor de behandeling van zijn verwondingen is hij naar het Scheperziekenhuis gebracht. Daar is in verband met het gebruik van alcohol een bloedproef genomen. (07-197375)

Automobiliste gewond bij ongeval

BEILEN Zaterdagmiddag is een 29-jarige vrouw uit Appelscha gewond geraakt bij een aanrijding. Ze reed over de N381 in de richting Drachten. Een 22-jarige automobilist uit Leeuwarden wilde vanaf de afrit van de A28 rechtsaf de N381 oprijden en zag de vrouw uit Appelscha te laat. Deze raakte bij de aanrijding die volgde gewond. Ze is met nek- en rugklachten naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. (07-197275)

Bestuurders gewond bij frontale aanrijding

ERM Zaterdagavond zijn twee automobilisten gewond geraakt bij een frontale aanrijding op de Boerdijk. Een 34-jarige man uit Nieuw Amsterdam reed vanuit de richting Veenoord naar Erm. Van de andere kant kwam een 44-jarige man uit Dalerpeel, die door onduidelijke oorzaak op de linkerweghelft reed. Beide autos botsten frontaal. De bestuurder uit Nieuw Amsterdam is met borstklachten naar het Scheperziekenhuis gebracht. De man uit Dalerpeel is met ernstig letsel naar het UMC Groningen gebracht. Daar is van hem een bloedproef genomen vanwege vermeend drankgebruik. (07-197295)

Bloedproef na ongeval

EMMEN Zaterdagnacht reed een 27-jarige man uit Emmen met zijn personenauto over de Hondsrugweg, richting de Rondweg. Ter hoogte van Bargeres raakte hij in de rechterberm en even daarna op de kop in de middenberm. Met nekklachten is hij naar het Scheperziekenhuis gebracht. Daar is een bloedproef genomen, omdat hij had gedronken. (07-197370)

Alcohol in het verkeer

EMMEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 40-jarige man uit Sleen aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man reed in zijn auto over de Haagjesweg. Bij de blaastest kwam hij uit op ruim 1,3 promille. Normaal zou zijn rijbewijs zijn ingevorderd, maar die heeft hij niet. Zijn auto bleek bovendien niet verzekerd en niet voorzien van een geldige APK-keuring en is in beslag genomen. (07-197215)

ASSEN Zaterdagnacht controleerden agenten op de Overcingellaan een 55-jarige vrouw uit Assen in haar auto. Ze had gedronken, 0,8 promille en kreeg daarvoor een proces-verbaal. (07-197327)

Op de Stadsbroek reed zaterdagnacht een 21-jarige man uit Hijken met zijn auto tegen een politiecontrole aan. Hij had gedronken, 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee voor snelrecht. (07-197340)

VRIES Zaterdagnacht zagen agenten tussen Vries en Tynaarlo een 36-jarige man uit Vries met zijn auto op de rotonde bij de carpoolplek A28 ongeveer rechtdoor gaan. Ondanks een stopteken reed de man door. Later stopte hij en kon worden aangehouden. Hij had flink gedronken, bijna 2 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-197381)

MEPPEL Zaterdagnacht controleerde de politie op de Blankenstein een 49-jarige automobilist uit Staphorst. Bij de blaastest scoorde hij ruim 1 promille en kreeg een proces-verbaal. (07-197394)

Iets later zagen agenten op de Handelsweg een 36-jarige man uit Meppel met zijn auto rijden en gaven een stopteken. Ook deze bestuurder had gedronken, bijna 0,8m promille. Ook hij kan een boete tegemoet zien. (07-197403)

Beschonken tractorbestuurder botst tegen geparkeerde auto

NIJENSLEEK Zaterdagavond tegen 23.30 uur reed een 18-jarige tractorbestuurder uit deze plaats op de Schoolweg tegen een geparkeerde auto. Deze raakte zwaar beschadigd. De veroorzaker had gedronken, 1,1 promille alcohol. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg hij een boete opgelegd van 480 Euro. (07-197326)

Politie onderzoekt woninginbraken

DE WIJK In het bericht van zaterdag is melding gemaakt van de aanhouding van twee verdachten uit Nieuwegein in verband met een woninginbraak. Inmiddels blijkt er een tweede inbraak te zijn gepleegd, nu in de De Vos van Steenwijklaan. De 56-jarige bewoonster merkte zaterdagochtend dat er was ingebroken. Ze mist onder meer een portemonnee. In het onderzoek dat sinds zaterdagochtend loopt zijn diverse gestolen spullen in de buurt terug gevonden. Deze zijn terug bij de benadeelden. Het onderzoek met de twee aangehouden verdachten gaat verder. (07-196947)

Politie houdt veelplegers aan wegens winkeldiefstallen

EMMEN Zaterdagmiddag zagen agenten twee bekenden fietsen, een 43-jarige man en een 52-jarige vrouw, beide uit Emmen. Toen ze de agenten zagen gooide de man een tas in de bosjes. Beide werden vervolgens aangesproken. In de weggegooide tas zat kleding, gestolen in diverse winkels in het centrum van Emmen. De vrouw had een andere tas bij zich met gestolen kleding. Beide staan te boek als veelplegers en zijn ingesloten voor een verder onderzoek. (07-197267)

Jongeren aangehouden wegens baldadigheid

ASSEN Zaterdagnacht zagen agenten een groepje van vier jongemannen op de Brink. Ze gooiden rijen fietsen omver en meerdere blauwe containers. De vier zijn daarop aangehouden. Het gaat om een 20-jarige jongeman uit Zeijerveld, twee 18-jarige uit Onnen en een 18-jarige uit Zeijen. De politie onderzoekt of zij ook verantwoordelijk zijn voor een aantal vernielingen in het centrum in deze nacht. (07-197398)

Politie houdt verdachten aan na mishandelingen

HOOGEVEEN Zaterdagnacht troffen agenten in de Grote Kerkstraat een 20-jarige jongeman uit Hoogeveen, die verwondingen in zijn gezicht had. Hij had een kopstoot gehad van een onbekende man, zonder enige aanleiding. Met de signalementgegevens kon de politie de verdachte even later in het centrum van Hoogeveen aanhouden. Deze verdachte, een 18-jarige jongeman uit Hoogeveen, is ingesloten voor een nader onderzoek. (07-197371)

Later in de nacht heeft de politie een 25-jarige man en twee 19-jarige meisjes uit Hoogeveen aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 17-jarige jongen uit Ruinen te hebben geschopt en geslagen bij een café in de Grote Kerkstraat. Aanleiding zou zijn geweest dat iemand uit het groepje van de jongen uit Ruinen in het café tegen een van de meisjes zou zijn gebotst. Dat was voor hen kennelijk de aanleiding om een gevecht te beginnen. De drie zijn ingesloten voor verder onderzoek. (07-197404)

Aanhoudingen na bedreiging met vuurwapen

EMMEN Zaterdagnacht heeft de politie vier mannen aangehouden wegens bedreiging. Daarbij is een vuurwapen gebruikt, dat bij de aanhouding is aangetroffen en in beslag genomen. De politie kreeg een melding dat er vier mannen met een vuurwapen voor de deur stonden van een woning aan de Weytackers. Toen de politie daar aankwam waren de vier gevlogen. Na een zoekactie werden ze bij de woning van een van de verdachten aangetroffen. Drie van hen komen uit Emmen en zijn 23, 26 en 36 jaar oud. De vierde verdachte is een 23-jarige man uit Erm. Alle vier zijn ingesloten voor een nader onderzoek. De politie doet verder onderzoek naar de aanleiding van de bedreiging. (07-197348)

Fietsendieven aangehouden na bedreiging benadeelde

ZUIDWOLDE Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van een bedreiging aan de Hoofdstraat. Twee mannen hadden daar een 22-jarige man en een 22-jarige vrouw, beide uit Zuidwolde, bedreigd met een mes. De vrouw had de twee aangesproken omdat ze de fiets van de man hadden meegenomen. Daarop werden ze bedreigd met een mes. De twee gingen er zonder fiets vandoor. Kort nadat de agenten het verhaal van de twee hadden aangehoord gingen ze op zoek naar de twee verdachten. Die werden kort daarop elders in Zuidwolde aangehouden. De verdachten zijn een 27-jarige man en een 17-jarige jongen, beide uit Alteveer. De oudste van de twee had vier messen bij zich. Die zijn in beslag genomen. De twee zijn ingesloten voor een verder onderzoek. (07-197388)

Aanhouding na huiselijk geweld

ASSEN Zaterdagavond heeft de politie in een woning in het centrum van Assen de 68-jarige bewoner aangehouden. Hij had zijn 67-jarige echtgenote bedreigd en de inboedel van zijn woning met een bijl vernield. De man is ingesloten. Mogelijk wordt deze zaak opgepakt volgens het protocol huiselijk geweld.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.