Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 24-11-2007

Fietser gewond bij ongeval

HOLLANDSCHEVELD Vrijdagmiddag is een 13-jarige jongen uit Pesse gewond geraakt bij een ongeval. Hij stak op zijn fiets vanaf de 6e Wijkweg de Riegshoogtendijk over en werd daarbij aangereden dor een 30-jarige bestuurder van een bestelauto, afkomstig uit Hardenberg. De jongen liep een hersenschudding op. (07-197068)

Alcohol in het verkeer

COEVORDEN Vrijdagmiddag zagen agenten een bromscooter rijden op de Van Heeckerenlaan zonder kenteken en ze gaven de bestuurder een stopteken. Deze bestuurder, een 55-jarige man uit Coevorden, had flink gedronken. Bij de blaastest kwam een promillage aan het licht van 2,4, bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee. De bromfiets is in beslag genomen. (07-197009)

HOOGEVEEN Vrijdagmiddag controleerde de politie op de Griendtsveenweg een 45-jarige vrouw uit Hoogeveen, die daar met haar auto reed. Ze had gedronken en kwam bij de blaastest uit op 1,4 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd. (07-197054)

MEPPEL Vrijdagnacht reed een 28-jarige man uit Spanga met zijn auto over de Voorstraat terwijl hij had gedronken. Hij blies 0,75 promille en kan een boete tegemoet zien. (07-197123)

Politie zoekt getuigen diefstal TomTom

ASSEN Vrijdagmiddag tegen 14.00 uur is op het Mercuriusplein een ruit van een Citroën C5 met een stuk stoeptegel ingeslagen, waarna de dader de TomTom voor het raam wegplukte met houder en al. Gezien het tijdstip en de locatie is het heel aannemelijk dat hier een of meer mensen getuige van zijn geweest. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Assen, telefoon 0900 8844. De benadeelde is een 50-jarige man uit Winschoten. Hij deed aangifte. (07-197039)

Winkeldief aangehouden

ASSEN Vrijdag heeft de politie een 63-jarige vrouw uit Assen een boete opgelegd van 130 Euro. Ze was kort daarvoor betrapt in een winkel aan de Borgstee waar ze voor ruim 15 Euro aan plantjes niet had afgerekend. (07-196960)

Jongen aangehouden na bedreiging

PEIZE Vrijdagnacht heeft de politie aan het Zuivelplein een 17-jarige jongen uit Roden aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 31-jarige man uit Peize met een mes te hebben bedreigd. De man, die begeleider is van de woongroep voor verstandelijk gehandicapten in deze straat, had de jongen die daar niet thuishoort,weggestuurd, waarna deze hem met een mes bedreigde. De politie heeft de jongen aangehouden en het mes in beslag genomen. (07-197131)

Jongeren aangehouden na brandstichting

COEVORDEN Vrijdagnacht kregen de hulpdiensten een melding van een brand in de oude aardappelzetmeelfabriek aan de Gramsbergerstraat. Daar was een stapel pallets in brand gestoken dat dienst moest doen als een kampvuur. De daders, een 18-jarige jongen uit Dalen, een 17-jarige jongen en een 16-jarig meisje uit Coevorden, meldden zich zelf bij de brandweermensen. Ze zijn aangehouden en door de politie naar het bureau gebracht. Daar zijn ze verhoord en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.(07-197134)

Jongens met zelfgemaakt vuurwerk aangehouden

HOOGEVEEN Vrijdagavond heeft de politie twee jongens van 15 jaar uit Hoogeveen aangehouden,. Ze waren aan de Tilber bezig om zelfgemaakt vuurwerk af te steken. Met kruit en pvc-buis hadden ze zelf iets gemaakt dat een behoorlijke vlam veroorzaakte. Ze zijn doorverwezen naar HALT. (07-197085)

Politie komt tussenbeide bij dreigende vechtpartij

EMMEN Vrijdagavond heeft de politie in het centrum van Emmen ingegrepen bij een dreigende vechtpartij tussen Cambuur- en FC Emmen-supporters. Aan het begin van de avond had zich een groep van zon zestig Cambuurfans verzameld in een café aan het Marktplein. Een groep supporters van FC Emmen zat in een café in de Wilhelminastraat. Beide groepen waren vooraf al aangesproken en aangezegd om geen confrontatie te zoeken. Toen desondanks in de omgeving van de Baander de twee groepen elkaar toch opzochten greep de politie in. Beide groepen zijn uit elkaar gedreven. Bij de actie is gebruik gemaakt van de wapenstok en er zijn honden ingezet. Twee jongens van 17 en 18 jaar uit Stiens zijn aangehouden. Later zijn drie inwoners van Klazienaveen, 17, 21 en 25 jaar oud, aangehouden wegens mishandeling van twee Cambuurfans. De rest van de avond, tot na de wedstrijd FC Emmen-Cambuur, heeft de politie de beide groepen in de gaten gehouden en begeleid. Verdere confrontaties zijn uitgebleven.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.