Gemeente IJsselstein


"Waaks!" in Achterveld en Groenvliet

Datum: donderdag 1 november 2007
Op 26 en 28 november organiseren de gemeente en politie informatiebijeenkomsten voor hondenbezitters in de wijk Achterveld/Groenvliet.

Dat is het startsein van de actie "Waaks!". Daarmee moet het aantal inbraken in woningen en auto's teruggedrongen worden. In de wijk Achterveld/Groenvliet is het aantal inbraken flink gestegen. Om het tij te keren, moeten politie, gemeente en inwoners samenwerken. De politie surveilleert. De gemeente zorgt voor een veilig ingerichte leefomgeving. Wat kunnen inwoners doen? Alle inwoners kunnen extra waakzaam zijn en verdachte situaties melden aan de politie. Politie en gemeente vragen speciaal aandacht van hondenbezitters in de wijk. De politie denkt door gebruik te maken van de ogen en oren van de hondenbezitters meer opsporingsinformatie te krijgen. Daarnaast is het voor alle wijkbewoners goed om te weten dat zoveel mogelijk mensen op straat opletten.
Hondenbezitter kent buurt
Hondenbezitters laten hun hond regelmatig uit. Daardoor zijn ze vaak in de wijk op straat op verschillende tijdstippen. Ze kennen hun buurt erg goed. Zij zien wat afwijkt van de normale gang van zaken. Verdachte situaties vallen hen snel op. De gemeente en de politie vragen die situaties meteen te melden. De politie kan dan adequaat reageren.
Informatiebijeenkomsten
Op de informatiebijeenkomsten geeft de gemeente een toelichting op de actie "Waaks!" De politie vertelt over de inbraken en wat ertegen te doen is. De politie legt uit hoe u uw melding kunt doen. Wanneer bel je 1-1-2? Wat gebeurt er in de meldkamer? Hoe reageert de politie op uw melding? Er is gelegenheid om met gemeente en politie van gedachten te wisselen.
Uitnodiging
De burgemeester en de politie nodigen de hondenbezitters persoonlijk uit. Op vrijdag 9 november bezorgen medewerkers van de gemeente en politieagenten de uitnodigingen in de wijk. Ze bellen aan en vragen aan de hondenbezitters of ze mee willen doen om de veiligheid in de buurt te verbeteren. De burgemeester, de wijkchef van politie en uw wijkagent hopen op ieders medewerking. Hoe meer alerte inwoners mee doen, hoe beter.