Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Aanhoudingen na scholierenprotesten in regio

Regio Gooi en Vechtstreek, 26-11-2007 * In de loop van maandagochtend 26 november trokken in Hilversum, Huizen en Bussum scholieren van middelbare scholen de straat op.

In Hilversum verzamelden op verschillende plekken groepjes scholieren zich, die vervolgens naar het Mediapark trokken. Uiteindelijk stonden er zo'n 450 scholieren voor het Gebouw Beeld en Geluid. Ter plekke werd zeven keer geverbaliseerd voor baldadigheid. Twee personen zijn aangehouden, onder andere voor het in het bezit hebben van vuurwerk. De jongeren vertrokken rond kwart over twaalf weer.

Ook in Bussum en Huizen gingen leerlingen de straat op. In Huizen ontstond een oploop op Plein 2000 en in Bussum verzamelde een grote groep zich op de Brinklaan. In totaal zijn er in Bussum drie aanhoudingen verricht en in Huizen zijn nog eens vier jongeren aangehouden. In deze gevallen ging het om vernieling, het niet voldoen aan een bevel tot vordering en het bemoeien met een aanhouding. De meeste jongeren zijn ondertussen na verhoor heengezonden. De politie heeft gedurende de dag de acties van de scholieren gevolgd en waar noodzakelijk ingegrepen.