Ingezonden persbericht


Persbericht

26 november 2007

Postma geinstalleerd als Mobiliteitsmakelaar Haaglanden

Ronald Postma is op 26 november 2007 geïnstalleerd als Mobiliteitsmakelaar Haaglanden. Hij kreeg een zilveren mobiliteitsketen omgehangen door Siebe Riedstra, directeur-generaal personenenvervoer van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCW en Peter Smit, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden.

Nieuw is dat werkgevers hun mobiliteitsmanagement willen inzetten in de strijd tegen de files. Werkgevers kunnen de keuze van vervoermiddelen en reistijden van hun medewerkers via allerlei maatregelen beïnvloeden. Zij willen met andere woorden hun medewerkers stimuleren in de spits de auto te laten staan. Mobiliteitsmakelaar Ronald Postma gaat hen hierin adviseren. De organisaties VNO-NCW West, Kamer van Koophandel Haaglanden, OM Den Haag en Swingh hebben Postma gevraagd mobiliteitsmanagement bij bedrijven te introduceren en uit te bouwen.

Grote Haagse bedrijven zetten mobiliteitsmanagement al in voor het bestrijden van de files. Vertegenwoordigers van de verzekeringsmaatschappijen AEGON en Nationale Nederlanden, telecommunicatiebedrijf KPN en de ANWB vertelden tijdens de installatiebijeenkomst welke maatregelen zij nemen. Zo krijgen leaserijders een businesscard, waarmee zij zo de trein in kunnen stappen. Een kaartje kopen of declaratieformulieren invullen hoeft niet meer. Ook stimuleren deze bedrijven het thuiswerken of flexibele werktijden. Weer een andere maatregel is dat medewerkers een hogere vergoeding krijgen voor het reizen per openbaarvervoer dan voor het reizen per auto. Of medewerkers krijgen een leasefiets.

Volgens Postma kan mobiliteitsmanagement uit tal van maatregelen bestaan. De kunst is maatwerk: per bedrijf kijken welk pakket aan maatregelen het efficiënts is. Tegen de ondernemers in de zaal zei hij: "Als mobiliteitsmakelaar kan ik helpen om 'best practices' te vertalen naar uw bedrijfsspecifieke situatie. Ik kan de verbindende schakel zijn tussen diverse disciplines in uw bedrijf, zoals personeelszaken en facility management. En ik kan de aanbiedersmarkt, waaronder wagenparkbeheerders of openbaarvervoermaatschappijen, uitdagen tot productinnovatie."

Bijgevoegde foto is rechtenvrij.

Wel graag naam fotograaf vermelden: Martien de Man.

Foto-bijschrift

Installatie mobiliteitsmakelaar; v.l.n.r. Bernard Wientjes, Ronald Postma, Siebe Riedstra en Peter Smit.

Voor meer informatie

Annemarie van Oorschot, Communicatiemanager VNO-NCW West,

T. 070 349 08 14, T. 06 250 023 87,

E: oorschot@vno-ncwwest.nl

I: www.vno-ncwwest.nl