PvdA Rotterdam


Kamer steunt Jongerenhoofdstad 2009

Ma 26 Nov 2007 - Redactie

Bij de handeling van de begroting voor Jeugd en gezin in de Tweede Kamer heeft PvdA-kamerlid Samira Bouchibti, samen met CDA, Christen Unie en de VVD, een motie ingediend om het de Europese Jongerenhoofdstad 2009 te steunen.

Bouchibti heeft minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) opgeroepen om te zorgen dat in 2009 alle evenementen en bijeenkomsten voor of over jongeren in Rotterdam te organiseren. PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst vindt dit een grote steun in de rug. Het is een knappe prestatie dat deze kamerleden landelijk het belang en de betekenis van de Jongerenhoofdstad erkennen, aldus Van Heemst. Al eerder deze maand kreeg het evenement internationale erkenning.

De minister heeft beloofd om de Europese Jongerenhoofdstad zoveel mogelijk te ondersteunen. Van Heemst hoopt echter dat de motie toch in stemming wordt gebracht. Iedere stem voor deze motie heeft een grote symbolische waarde voor dit enorme project. Elke stem is een steun in de rug, vindt hij.

Van Heemst is heel gelukkig met de steun vanuit de Tweede Kamer. Maar we moeten nu niet achterover gaan leunen. Het komende jaar moeten we goede zaken doen met de verschillende ministers om te zorgen dat deze bijeenkomsten en evenementen ook daadwerkelijk naar Rotterdam komen in 2009, aldus Van Heemst.