Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Brand in parkeergarage onder seniorenwooncomplex

Hilversum, 26-11-2007 o Tegen zes uur zaterdagochtend 24 november brak brand uit in een parkeergarage aan de Schoolstraat. De parkeergarage bevindt zich onder een wooncomplex voor senioren.

Uit onderzoek van de technische recherche is vast komen te staan dat de brand in de parkeergarage is aangestoken. Gezien de ernst van de situatie heeft politie Gooi en Vechtstreek een rechercheteam van 18 mensen geformeerd om de brand te onderzoeken. Ook houdt politie verscherpt toezicht.

In de parkeergarage van het wooncomplex, bestaande uit zestig appartementen, vatte een aantal autos vlam. Door de brand ontstond er zware rookontwikkeling en het appartementencomplex is ontruimd.

Twee weken geleden, zondagochtend 11 november, werd in een parkeergarage van een appartementencomplex aan de Ruitersweg in Hilversum eveneens brand gesticht. Ook toen is door het snelle optreden van de hulpdiensten erger voorkomen. Of er een verband bestaat tussen beide branden, wordt onderzocht.

Getuigen gezocht
Politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar mensen die rond zaterdagochtend 24 november tussen 05.30 uur en 05.50 uur, de Schoolstraat of het voorgelegen marktterrein aan de Langgewenst zijn gepasseerd. Wellicht hebben zij iets gehoord of gezien wat kan bijdragen aan het onderzoek.

Eerder die nacht kwam er om 03.45 uur een melding binnen dat er een container in brand stond op de Groest in Hilversum en vijf minuten later, om 03.50 uur kwam er een melding binnen een houten aanbouwtje van een restaurant in de Biersteeg in Hilversum in brand stond. Politie Gooi en Vechtstreek gaat ervan uit dat ook deze brandjes zijn aangestoken en is ook op zoek naar getuigen van deze branden.

Getuigen of een ieder die iets kan vertellen over de branden, worden verzocht contact op te nemen via 0900 88 44. Wie liever anoniem wil reageren kan bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.