Gemeente Breda

Nieuwe directeur BSW Bedrijven benoemd

Het college van burgemeester en wethouders heeft de heer Remko van der Sanden benoemd als directeur van BSW Bedrijven (Bredase Samenwerkende Bedrijven). Eerder adviseerde de Ondernemingsraad al positief over de voorgenomen benoeming. Van der Sanden zal per 1 februari 2008 in dienst treden.

Remko van der Sanden volgt daarmee Leo Plasman op, die per 1 juli jongstleden de functie van interim-directeur van de Bredase Samenwerkende Bedrijven vervult. Leo Plasman blijft interim-directeur tot 1 februari 2008, zodat continuering van sturing gewaarborgd is.

Met het aanstellen van een interim-directeur, is afgelopen juli ook de procedure gestart om een nieuwe directeur voor de BSW te vinden. Het college ziet in Remko van der Sanden een directeur met sturende en leidinggevende kwaliteiten. Zijn expertise ligt daarbij op het gebied van verandermanagement en een multidisciplinaire aanpak. Kwaliteiten en eigenschappen die nodig zijn om leiding te kunnen geven aan de Bredase Samenwerkende Bedrijven.

De heer van der Sanden maakt in zijn huidige functie deel uit van de tweekoppige directie van UW Holding BV. Een holding die de wet sociale werkvoorziening (wsw) voert voor de gemeenten Utrecht en Houten en tevens re-ĂŻntegratiediensten levert aan zowel publieke als private klanten.
Daarnaast bekleedt hij een aantal nevenfuncties waaronder lid van het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen, Freelance adviseur (MKB), Examinator bij TNO, Freelance docent VOA (bedrijfskunde) en lid van de projectgroep `Ondernemen in de zorg'.

Breda, 26 november 2007