Gemeente Heemskerk


maandag, 26 november 2007

Effectief antidiscriminatiebeleid

De gemeente Heemskerk heeft besloten een intern onderzoek in te stellen naar het antidiscriminatiebeleid van de gemeente op een viertal terreinen: de gemeente als werkgever, als subsidieverlener, als rechtshandhaver en als beleidsmaker.

Dit is besloten naar aanleiding van een onderzoek dat Amnesty International dit jaar heeft gehouden onder de 443 gemeenten. In de publicatie worden aan de gemeenten aanbevelingen gedaan om te komen tot een effectief antidiscriminatiebeleid. Als algemeen uitgangspunt heeft het college in het collegeprogramma 2006-2010 opgenomen dat beleid wordt getoetst aan de mate waarin bepaalde maatregelen kunnen bijdragen aan integratie van kwetsbare groepen. Dit beleid is gericht op voorkoming van een tweedeling in de Heemskerkse samenleving.

De gemeente heeft in de rol van werkgever een ruim aantal instrumenten ingezet of gaat deze binnenkort inzetten om discriminatie op de werkvloer tegen te gaan. Er is een Regeling klachtencommissie ongewenst gedrag en is een vertrouwenspersoon, er is een gedragscode voor het personeel en er is een stagebeleid vastgesteld. Voor leeftijdsbewust personeelsbeleid is inmiddels een startnotitie vastgesteld. Voor de burgers van Heemskerk bestaat een klachtenvoorziening op grond waarvan burgers een klacht kunnen indienen over de manier waarop ambtenaren, bestuurders of bestuursorganen zich ten opzichte van de burger hebben gedragen. Daarvoor kan ook nog een beroep worden gedaan op de Nationale Ombudsman.
Op het terrein van de gemeente als subsidieverlener subsidieert de gemeente al vanaf 1999 het Anti Discriminatiebureau regio Haarlem waardoor mensen een klacht kunnen indienen of advies vragen wanneer zij te maken krijgen met discriminatie. In de subsidieverordening Welzijn zijn voorwaarden gesteld over het tegengaan van discriminatie en het toegankelijk maken van organisaties en instellingen voor alle inwoners.

Op het terrein van de gemeente als rechtshandhaver zijn zowel in de Algemeen Plaatselijke Verordening als in de Beleidsregel horecavoorziening bepalingen opgenomen om discriminatie tegen te gaan. Op het terrein van de gemeente als beleidsmaker heeft het college van B&W in oktober 2007 de beleidsnota diversiteit 2008-2010 vastgesteld met als speerpunten emancipatie, integratie en participatie. In deze nota is ook een paragraaf gewijd aan discriminatie. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om in het eerste kwartaal van 2008 met de nota diversiteitbeleid in te stemmen.

---