Gemeente Breukelen


Abcoude, Breukelen en Loenen pakken samen met u auto-inbraak aan

Nu het weer vroeger donker wordt neemt de kans op auto-inbraak toe. Kwaadgezinden kunnen gemakkelijker ongezien hun slag slaan. De gemeenten Abcoude, Breukelen en Loenen gaan mede daarom de komende tijd extra aandacht geven aan het voorkomen van auto-inbraak. Deze vorm van criminaliteit komt landelijk, en ook in genoemde gemeenten, relatief veel voor en vraagt om een gezamenlijke aanpak van gemeenten, politie en inwoners en bezoekers van de gemeenten.

Gezamenlijk

De gemeenten en de politie hopen samen met u als inwoner of bezoeker het aantal auto-inbraken flink te verminderen! De gezamenlijke aanpak van de gemeenten Breukelen, Abcoude en Loenen met de politie (wijkteam BAL) moet voorkomen dat een zogenoemd `waterbedeffect' ontstaat waarbij de aanpak van auto-inbraak in de ene gemeente resulteert in een negatief effect in de naastliggende gemeente.

Openbare ruimte

Het project is van start gegaan op 15 november jl. met een schouw van de zogenoemde hotspots per gemeente. Deze hotspots zijn plaatsen waar beduidend meer auto-inbraken voorkomen dan op andere plaatsen. Tijdens de schouw hebben de politie en de afzonderlijke gemeenten onder andere gekeken naar de inrichting van de openbare ruimte; naar de aanwezigheid van begroeiing, waarschuwingsborden en goede verlichting.

Toezicht en bewustwording

Naast het - waar nodig - aanpassen van de inrichting van de openbare ruimte is het van belang dat u als inwoner en bezoeker zich bewust bent van het risico op auto-inbraak en weet hoe u dit risico kunt verminderen. Laat bijvoorbeeld geen waardevolle spullen achter in een auto. De politie zal de komende tijd regelmatig controleren of auto's zijn afgesloten en/of er goederen in de auto aanwezig zijn, en vervolgens bestuurders hierop attenderen. Daarnaast geven zowel de politie als de gemeenten extra voorlichting. Tips over hoe u auto-inbraak kunt voorkomen worden in de vorm van folders uitgedeeld op parkeerterreinen. Ook komen de tips op de gemeentepagina's en de drie website van de gemeenten te staan. Kijk voor meer informatie op www.abcoude.nl, www.breukelen.nl of www.loenen.nl.