Provincie Flevoland



Uitbreiding Kies je Beroep
met financiële steun provincie Flevoland

De Provincie Flevoland kent ruim 80.000 euro subsidie toe aan het project `Kies je Beroep'. Met deze bijdrage gaat het Technocentrum Flevoland uit Almere de website www.kiesjeberoep.nl uitbreiden met 75 nieuwe beroepenfilms. Door de beroepen op realistische wijze in beeld te brengen helpt de website jongeren bij het maken van een beroepskeuze.

De website `Kies je Beroep' werd in 2006 gelanceerd met 125 films van beroepen uit alle verschillende sectoren. Daartoe is gefilmd in bedrijven in de Noordoostpolder, Dronten en Zeewolde. De echte beroepsbeoefenaren vertolken de hoofdrol.

www.kiesjeberoep.nl richt zich op de leeftijdsgroepen: 10-12, 13-15 en
16-18 jaar. Elke leeftijdscategorie heeft eigen webteksten, lay-out en navigatie. De website kwam tot stand met bijdragen vanuit de Europese Unie, Provincie Flevoland en Flevolandse gemeenten. Ook de uitbreiding van de website mag rekenen op bijdragen van deze partijen, en zal in samenwerking met Flevolandse bedrijven worden gerealiseerd.

Andries Greiner, gedeputeerde beroeps- en hoger onderwijs, is ingenomen met de uitbreiding van het aantal beroepenfilms. "De nieuwe beroepenfilms richten zich vooral op technische en ICT-gerelateerde beroepen. Die zijn met name op MBO en HBO-niveau en bedoeld om jongeren te wijzen op de mogelijkheden van de technische sector. Jongeren kiezen nauwelijks voor techniek, terwijl juist deze sector volop carrièreperspectieven biedt."

De nieuwe beroepen zullen worden verfilmd in Almere, Lelystad en Urk, zodat de gehele provincie op de website vertegenwoordigd zal zijn. Zo brengt www.kiesjeberoep.nl de carrièremogelijkheden binnen de provincie Flevoland in kaart. Allemaal bedoeld om jongeren te stimuleren in Flevoland te blijven wonen en werken.