Politie Gelderland-Midden

Rode bestelauto gezien bij schietincident

Publicatiedatum: 26-11-2007 15:52:52

ARNHEM - De recherche onderzoekt sinds zondagavond het schietincident bij de Rijnhal in Arnhem-Zuid. Daarbij raakte een 28-jarige verkeersregelaar uit Groningen licht gewond, nadat hij vermoedelijk met de kolf van een vuurwapen op zijn hoofd was geslagen.

Tas ontvreemd
Uit het eerste onderzoek is gebleken dat in tegenstelling tot het eerdere persbericht toch een tas van één van de verkeersregelaars is weggenomen. Het betreft een grote donkerblauwe tas met daarop een witte opdruk van de naam van de werkgever. Of er naast persoonlijke bezittingen en kleding nog andere goederen in de tas zaten is op dit moment nog niet bekend.

Nadat de tas was weggenomen is de 28-jarige verkeersregelaar achter de mannen aan gerend. Hierbij werd door één van de daders meerdere keren geschoten. Het slachtoffer is niet geraakt. Toen hij dichtbij de man met het wapen kwam, werd hij geslagen met het wapen. Vervolgens renden de mannen ervan door richting Orionsingel.

Enkele getuigen spreken over een rode bestelauto, die geparkeerd stond op het trottoir van de Orionsingel. Deze rode auto, mogelijk een Opel Astra station met verhoogd dak, is mogelijk de vluchtauto geweest. De politie heeft samen met het slachtoffer gezocht in de omgeving, maar het voertuig en de mannen niet aangetroffen.

Signalementen

-De man met de tas is tussen de 15 en 18 jaar oud, heeft een lichtgetinte huidskleur, lang (1.80-1.85) en slank postuur, zwart kort krullend haar, een vlassnorretje. Hij droeg zondagavond een zwarte broek, een witte trui met capuchon en dunne rode horizontale strepen en geen jas.

-De man met het wapen is eveneens vermoedelijk tussen de 15 en 18 jaar oud, is kleiner ongeveer 1.65 lang, heeft een kort gedrongen postuur en een jeugdig uiterlijk, zwart haar in stekeltjes gekamd in een klein hanenkam. Hij droeg een donkerbruine leren jas tot op zijn heupen. Verder droeg hij een zwarte broek en heeft hij lichte baardgroei en snor.

-De derde man heeft ongeveer dezelfde leeftijd en ook een lichtgetinte huidskleur. Hij is 1.75 - 1.80 lang, heeft een slank postuur en lichte snorgroei. Over zijn kleding is niets bekend.

De politie roept getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken op om zich te melden. In het bijzonder mensen die aan de hand van de omschrijving van de auto of de signalementen van de daders, informatie hebben. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via Bel Misdaad Anoniem
0800-7000. Contact per e-mail kan ook:
recherchearnhem@gelderland-midden.politie.nl.

In het persbericht van zondagavond werd per abuis vermeld dat het om een 20-jarige man zou gaan. Het slachtoffer is een 28-jarige man uit Groningen.

voor nadere informatie:
Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie district Arnhem Veluwezoom
Marije Wisselink

026 352 4315

---

Arnhemmer verdacht van mishandeling schilder
in de woning aan het werk was, hebben geslagen. Volgens het slachtoffer was het tot een woordenwisseling gekomen met de bewoner nadat er wat rommel was gemaakt bij de werkzaamheden. Daarop zou de
34-jarige zoon van de bewoner hem hebben geslagen. De schilder ging de woning uit en waarschuwde de politie, die de Arnhemmer even later aanhield. De man is ingesloten voor verhoor. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.