Politie Amsterdam-Amstelland



Man beklemt onder veegwagen / Australiëhavenweg (26/11/07)

Maandagmorgen 26 november, om kwart voor acht, is op het terrein van de afvalverwerking aan de Australiëhavenweg, een man beklemt komen te zitten onder een veegwagen. De man is met ernstig letsel aan beide voeten overgebracht naar het ziekenhuis.

Een veegwagen reed naast de weegbrug, waarna een werknemer onder het voertuig beklemt kwam te zitten. Nadat een shovel van het bedrijf het voertuig optilde kon de man worden bevrijd.

De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Diverse bestuurders in de fout met alcohol / Amsterdam (26/11/07)

Zondagavond 25 november, rond kwart voor tien, viel op de Bijlmerdreef het rijgedrag van een 25 jarige bestuurder nogal op. Hij reed met zijn auto slingerend en zonder licht. Nadat hij was aangehouden werd een ademonderzoek gedaan. Het betrof hier een zogenaamd beginnend bestuurder. Dat houdt in dat de bestuurder nog geen vijf jaar in het bezit is van een rijbewijs. Het alcohollimiet is dan lager. De uitslag is daarom vijf maal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Zaterdag 25 op zondag 26 november, rond vier uur, werd een autobestuurder aangehouden op Herengracht, omdat hij kennelijk teveel had gedronken. Op het bureau bleek dat mee te vallen. Bij de fouillering werden echter een 20 tal, vermoedelijk XTC pillen aangetroffen. Tegen deze man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zaterdag 25 op zondag 26 november, rond twee uur, hielden politiemensen een autobestuurder aan, die zij over de Corridor, met hoge snelheid hadden zien rijden. Ook zagen ze de bestuurder tegen een geparkeerde auto aanrijden. Bij de ademanalyse bleek dat hij vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.