Ingezonden persbericht


Duitse verzekeraar Alte Leipziger bespaart EUR 1 miljoen en behaalt concurrentievoordeel dankzij Nobilas schademanagement

Frankfurt, Duitsland - november 2007 - Dankzij de inzet van Nobilas Claims & Fleet Solutions heeft de Duitse verzekeringsmaatschappij Alte Leipziger forse kostenbesparingen (gemiddeld 11%) en andere voordelen t.a.v. de dienstverlening gerealiseerd. Bij onderzoek naar de bedrijfsresultaten van Alte Leipziger door het Institute of Insurance Economics van de Universiteit van St. Gallen in Zwitserland, is een totale besparing gebleken van twintig procent, ofwel E 1 miljoen, op de jaarlijkse autoreparatiekosten. Bovendien vormen de Nobilas schademanagementdiensten een onderscheidend concurrentievoordeel: eenderde van alle verzekerden van Alte Leipziger kiest voor de extra service van Nobilas, zoals het ophalen en afleveren van voertuigen en vervangende voertuigen.

Aan de Universiteit van St. Gallen, de enige universiteit in Europa die een MBA-diploma in verzekeringen aanbiedt, is uitgebreid onderzoek gedaan naar Alte Leipziger in het kader van een onderzoeksproject naar de meetbare en niet-meetbare voordelen van een gecontroleerd schademanagementprogramma. Enkele conclusies uit het onderzoek:


- Het gecontroleerde schademanagementprogramma van Nobilas is tussen 15 en 30 procent goedkoper dan directe doorverwijzing naar een schadeherstelbedrijf.
- De gecentraliseerde (technische) evaluatie- en factureringssystemen van Nobilas leveren per claim een gemiddelde besparing op van 11 procent op de administratiekosten.
- De potentiële besparingen met Nobilas kunnen oplopen tot EUR 181,- per claim.

"Dankzij Nobilas hebben we onze administratie- en reparatiekosten kunnen verlagen en kunnen we onze klanten een beter pakket bieden", zegt Markus Butterweck, Head of Claims-Management bij Alte Leipziger. "Samenwerken met een schademanagementbedrijf is veel efficiënter dan het hele proces zelf proberen af te handelen. Bij Nobilas profiteren onze klanten van een snelle, professionele reparatie, terwijl ons bedrijf veel geld bespaart. Bovendien kunnen we ons hierdoor op onze kernactiviteit blijven concentreren."

Nobilas regelt het complete reparatieproces voor beschadigde voertuigen in eigendom van bedrijven, autoverhuurbedrijven en leasebedrijven, en schadegevallen die door autoverzekeraars worden afgehandeld. Nobilas maakt bij zijn schademanagementoplossingen gebruik van een geïntegreerd ICT-platform en een pan-Europees en Noord-Amerikaans netwerk van schadeherstelbedrijven.

"Verzekeraars als Alte Leipziger besparen veel geld en profiteren van een grotere klanttevredenheid dankzij onze complete schademanagement service," zegt Thomas Geiger, General Manager Nobilas Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. "Een aanrijding is voor klanten een emotionele situatie, en een snelle, attente en efficiënte dienstverlening wordt op zo'n moment zeer op prijs gesteld. Door verzekerden een compleet schademanagementpakket te bieden, kunnen bedrijven goodwill en klantentrouw opbouwen."

Het Institute of Insurance Economics is een bekend, internationaal onderzoekscentrum van de Universiteit van St. Gallen, die behoort tot de top van Europese business schools. Het instituut levert belangrijke stof voor de lessen aan de universiteit, en speelt een significante rol op het gebied van onderzoek en de loopbaanontwikkeling van jonge academici. Het instituut richt zich op strategische kwesties binnen de financiële dienstverlenings- en verzekeringsbranche, en op risicobeheersing.

Nobilas Claims & Fleet Solutions, actief in Europa en Noord Amerika, is een zakelijke dienstverlener voor de autobranche. Nobilas houdt zich bezig met het totale schademanagement-proces, waaronder de afhandeling van schademeldingen, mobiliteitsoplossingen, schadeopname, en claimafhandeling. Tot de klantenkring behoren onder meer (auto) verzekeraars, autoleasebedrijven, autoverhuurbedrijven en wagenparken.

Meer informatie over Nobilas is te vinden op: www.nobilas.com

Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met: Nobilas Claims & Fleet solutions EMG
Herman Vos Tessa Vroegop
Tel: +31 237 990 232 Tel: +31 164 317 013
Fax: +31 237 990 211 Fax: +31 164 317 039
E-mail: Herman.Vos@nobilas.com E-mail: tvroegop@emg.nl

Dit persbericht kan worden gedownload via www.PressReleaseFinder.com


---- --