Gemeente Lansingerland


Afronding werkzaamheden Rodenrijseweg

De afgelopen periode hebben verschillende uitvoeringstechnische zaken flink tegengezeten, maar nu ziet het er naar uit dat het werk toch nog voor de kerst klaar zal zijn.

Het complete uitvoeringsteam doet er in elk geval alles aan, om dit te bewerkstelligen.

Planning en Werkzaamheden

Ten behoeve van de bereikbaarheid van bedrijven en bewoners is ervoor gekozen voor om de werkzaamheden in twee fasen uit te voeren. De parkeerplaats voor Bergers Interieurs zal tijdens beide fasen zo veel mogelijk bereikbaar worden gehouden.

De eerste fase, tussen de rotonde en het parkeerterrein van Bergers Interieurs, gaat maandag 26 november 2007 van start. In dit weggedeelte zal nieuw riool worden gelegd waarna de wegfundering zal worden aangebracht, zodat dit weggedeelte tijdelijk weer kan worden gebruikt. Donderdag 29 november starten de sloopwerkzaamheden aan de bestaande bruggen. Er zal door de bewoners tijdelijk gebruik gemaakt kunnen worden van noodbruggen.

De tweede fase, tussen het parkeerterrein en de Laan van Romen, zal halverwege week 49 van start gaan. Ook hier zal nieuw riool worden gelegd waarna de wegfundering wordt aangebracht.

In week 51 komt het nieuwe asfalt voor de weg en zullen de afrondende werkzaamheden plaatsvinden. Naar verwachting duren de werkzaamheden, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot de kerst.

Om deze planning te halen is het wellicht nodig om in weekenden werkzaamheden uit te voeren.

De werkzaamheden zullen enige overlast veroorzaken. De woningen en bedrijven blijven te allen tijde voor voetgangers bereikbaar. Ook de toegang voor de hulpdiensten is gegarandeerd. De aannemer zal trachten de overlast tot een minimum beperken.

Indien u vragen heeft over de uitvoering, kunt u contact opnemen met onze toezichthouder de heer Erik de Graaff. Hij is bereikbaar via (06) 29 01 26 82. Indien u andere vragen heeft over het project kunt u terecht bij de projectleider van dit werk, de heer Marco Endlich. Hij is bereikbaar via (06) 29 59 00 83.