Project De Maaswerken


Vanaf 26 november helft Graafsebrug afgesloten

Maastricht, 22 november 2007. Door werkzaamheden aan de Graafsebrug is vanaf 26 november aanstaande slechts één rijstrook in beide richtingen beschikbaar voor verkeer. Vanaf vrijdag 23 november bereidt de aannemer de maatregelen voor om het verkeer van twee naar één rijstrook te kunnen leiden. De Graafsebrug wordt met 35 cm verhoogd. Naar verwachting is het werk aan de Graafsebrug eind februari gereed.

Beperkte verkeersstremming

Iedere brug is opgebouwd uit twee rijbaangedeelten, die ieder afzonderlijk omhoog worden gebracht (opgevijzeld). Tijdens de werkzaamheden blijft voor elke rijrichting continu één rijstrook beschikbaar. De verkeersstremming zal daardoor beperkt blijven. Tijdens het ophogen van het eerste brugdeel wordt de vluchtstrook, naast de Graafseweg, busbaan. Tijdens het ophogen van het tweede brugdeel zijn de beschikbare rijstroken op de brug versmald en is er voor het busverkeer een smalle baan. Voor fietsers wordt middels een barrier een aparte rijbaan gecreëerd. De buslijnen die mogelijk vertraging oplopen zijn 1, 2, 87 en 99.

Bereikbaarheid uitgaanscentrum The Matrixx en Mc Donalds

Vanaf Nijmegen richting Wychen is de afslag richting het uitgaanscentrum the Matrixx en de Mc Donalds op de Wychenseweg afgesloten. Beide gelegenheden zijn bereikbaar door op de Wychenseweg op de rotonde terug te rijden en dan de afslag rechts te nemen.

In toekomst grotere schepen

Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt een aantal bruggen om in de toekomst grotere schepen toegang te kunnen bieden in het Maas-Waalkanaal. Het gaat om drie bruggen in Nijmegen: de Hatertse brug, Dukenburgse brug en Graafsebrug. Als het werk aan de Graafsebrug eind februari gereed is, zijn de bruggen in Nijmegen op hoogte.