Gemeente Best

Raadsavond 26 november
Het programma van de raadsavond op 26 november aanstaande is gewijzigd. De bijeenkomst over Domein gaat niet door. Het programma ziet er nu als volgt uit:


1. Bijeenkomst "Eindhoven Airport" van 21.00 tot 22.30 uur in de burgerzaal. Aan de gemeenteraad is een voorstel ter besluitvorming over een nieuwe overeenkomst met Eindhoven Airport voorgelegd.

De colleges van de gemeenten Best, Eersel, Eindhoven, Oirschot en Veldhoven, de provincie Noord-Brabant en Eindhoven Airport hebben op 18 oktober 2007 overeenstemming bereikt over een nieuwe, gemoderni-seerde Regionale Overeenkomst. De nieuwe overeenkomst geldt voor de periode 2008-2018. De overeenkomst gaat onder andere over de volgende (belangrijke) punten:
· De oprichting van een Milieu-investeringsfonds;
· De openingstijden van de luchthaven;

· Het vestigen van een base op Eindhoven Airport (thuisbasis voor een luchtvaartmaatschappij);
· Eindhoven Airport zal bij de militaire verkeersleiding aandringen op operationele procedures die het geluid van landende vliegtuigen beperken en zal zich maximaal inspannen om de geluidproductie van vliegverkeer door tariefbeleid, selectiviteit en exploitatiebeperkingen positief te beïnvloeden.

BOW (Belangenbehartiging Omwonenden Welschap) en BMF (Brabantse Milieu-federatie) hebben niet ingestemd met de gemoderniseerde Regionale Overeenkomst. Hun voornaamste bezwaren zijn dat de overeenkomst te weinig harde waarborgen bevat om verdere groei van de broeikas-gassen te voorkomen en vervolgens te verminderen; dat de geluidshinder teveel toeneemt en dat de juridische zekerheden niet evenwichtig genoeg gespreid zijn. Nader onderzoek en studie zijn naar het oordeel van BOW en BMF nodig.

Tijdens deze bijeenkomst op 26 november worden inwoners van Best en belangenorganisaties van harte uitgenodigd om mee te praten over de Regionale Overeenkomst. De gemeenteraad hoort graag uw mening over de plannen.


2. Bijeenkomst "Stand van zaken loket wonen, welzijn en zorg in Zonnewende" van 21.30 tot 22.30 uur in de raadzaal. Het gaat hier om een informatieve bijeenkomst waarbij wethouder Bisschops en de projectleider een presentatie geven over de toekomstige inrichting van dit zorgloket.

Meer informatie?
Het programma kunt u raadplegen op www.gemeentebest.nl (bestuur en organisatie -> gemeenteraad -> raadsavonden 2007).

Heeft u vragen over de raadsavond of de gemeenteraad? Neemt u dan contact op met de raadsgriffie van de gemeente Best: telefoon 0499-360375. Of e-mailadres: raadsgriffie@gembest.nl