Màxima Medisch Centrum trekt trukendoos open

22/11/2007 14:01



Maxima Medisch Centrum



Màxima Medisch Centrum trekt trukendoos open
Artsen en verpleegkundigen krijgen goochel-les

Veldhoven, 22 november - Medewerkers van Màxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven krijgen les van een goochelaar. Met de nieuw verworven kennis kunnen ze jonge patiëntjes 'betoveren' en afleiden van een soms vervelende behandeling. Want pijn kan je soms wegtoveren!

Goochelaar Benjamin van den Akker leert de medewerkers verschillende goocheltrucs aan. Begin deze maand zijn al een aantal kinderverpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en kinderpsychologen in de leer bij de goochelaar gegaan. Zij gebruiken de trucs inmiddels in de polikliniek of aan het bed. De goochelende medewerkers zijn enthousiast. Volgens projectleider llse van Gorp vinden de kinderen het prachtig.

Een voorbeeld uit de praktijk; een kind krijgt een infuus. De meeste patiëntjes zijn hier niet al te happig op. De verpleegkundige kan het kind afleiden door het infuusdopje weg te toveren. En natuurlijk later weer op een magisch plekje terug te vinden! De pijn is er nog wel, maar door de afleiding minder hevig. En na de behandeling horen ze het grote geheim van de truc. Kunnen ze thuis hun ouders en broertjes of zusjes verrassen.

Maandag 26 november kunnen de medewerkers van MMC een goochelworkshop volgen bij Benjamin van den Akker. Welke vernuftige trucjes hij het medisch personeel aanleert? Dat kunt u aanstaande maandag zelf komen bekijken tijdens een persbijeenkomst met de goochelaar. Dan wordt ook het geheim onthuld van het speciale toverdrankje.

Het mini-symposium en de goochelworkshops vloeien voort uit het project 'Pijn bij Kinderen'. In dit project werkt Màxima Medisch Centrum samen met de Katholieke Hogeschool Kempen in het Belgische Turnhout.





http://www.mmc.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,