Gemeente Den Haag

Aandacht voor huiselijk geweld

Maandagochtend 26 november 2007 reizen wethouders uit de Haagse regio met de tram, om aandacht te vragen voor huiselijk geweld. Ze worden begeleid door muzikanten die een speciaal lied over huiselijk geweld hebben gemaakt. De wethouders bijten zo 'de spits af' van de Week Zonder Geweld.
Doel van de tramactie is om meer bekendheid te geven aan het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld in de regio.

Dit jaar werden bijna zeshonderd geweldssituaties gemeld bij het Steunpunt. Er kwamen ook vele honderden adviesvragen binnen. Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld van de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Zoetermeer en Wassenaar bestaat deze maand drie jaar.

De vijf gemeenten hebben een nieuwe voorlichtingsfilm over huiselijk geweld gemaakt. De film geeft informatie over het Steunpunt én wat betrokkenen kunnen doen om huiselijk geweld te stoppen. Veel organisaties en professionals in de regio ontvangen de film die ze kunnen gebruiken bij voorlichtingsbijeenkomsten, in de wachtkamer of bij een cursus.

Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld geeft 24 uur per dag en 7 dagen per week advies, informatie en ondersteuning aan alle betrokkenen bij huiselijk geweld (0900-0443322).

Meer informatie over het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld staat op www.huiselijkgeweldhaaglanden.nl