Waterschap Vallei & Eem

Nijkerk op

Waterschap meet watergangen in Nijkerk op

Waterschap Vallei & Eem start volgende week maandag 26 november met het nalopen van alle watergangen en het opmeten van de daarin liggende kunstwerken (stuwen, duikers, overlaten) in de kern Nijkerk. Om de hoogte en ligging in de watergang exact te bepalen laat het waterschap de kunstwerken opmeten. Het gaat om een controleslag die het waterschap uitvoert op de huidige gegevens om eventuele knelpunten in de waterbeheersing goed in kaart te brengen.

Om de kunstwerken goed in te kunnen meten, moeten de medewerkers van het bedrijf dat het waterschap hiervoor heeft ingeschakeld soms ook de tuinen of andere particulieren terreinen betreden die langs het water liggen. Zij proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Het waterschap is op grond van de zogeheten keur bevoegd om particuliere gronden te betreden voor dergelijke werkzaamheden. De keur is een waterschapsverordening waarin staat wat er wel en niet langs en in watergangen mag. Eigenaren en gebruikers van percelen langs watergangen in Nijkerk kunnen hier dus de komende weken mee te maken krijgen. De werkzaamheden duren tot uiterlijk half december.

Persbericht 2007/23 van 21 november 2007