Vlaamse Overheid

in Antwerpen

Herinrichting van een gewezen werfterrein in Antwerpen

Vlaamse overheid

woensdag 21 november 2007

Vanaf maandag 26 november 2007 wordt er gestart met het verwijderen van het opbraakmateriaal dat afkomstig is van de werkzaamheden voor de heraanleg van de Ring rond Antwerpen. De werkzaamheden duren 40 werkdagen en er wordt telkens gewerkt van 20 uur 's avonds tot 6 uur 's morgens. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden iets langer duren.

De vrachtwagens rijden vanaf Linkeroever door de Kennedytunnel via de afrit Antwerpen-centrum naar de werf. In de tegengestelde richting rijden ze vanaf de tijdelijke werfweg tot op de afrit (vanuit de Bolivartunnel) richting A12 Boom-Brussel naar de Kolonel Silvertoplaan. Via de oprit naar Gent rijden ze verder naar het verwerkings- en opslagterrein van de aannemer op Linkeroever.

Tijdens de werkzaamheden geldt tussen 20 uur en 6 uur op de afrit Antwerpen-centrum een snelheidsbeperking van 70 km per uur. Op de verbindingslus van de Bolivartunnel naar de A12 in de richting van Boom wordt een permanente snelheidsbeperking van 70 km per uur ingesteld. De rechterrijstrook op de verbindingslus wordt tussen 20 uur en 6 uur voor het verkeer afgesloten. Tijdens de weekends en de vakantieperiodes wordt alle werfsignalisatie afgedekt.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Toon Van Gils , Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Antwerpen
Tel: 03 224 69 06
Fax: 03 224 68 99
GSM: 0473 44 01 72
Email: wegen.antwerpen@vlaanderen.be