Gemeente De Ronde Venen


Gemeente legt rode loper uit voor inwoner tijdens Week van de Dienstverlening

De gemeente De Ronde Venen organiseert van 26 tot en met 30 november de Week van de Dienstverlening. De week wordt maandag 26 november feestelijk geopend door wethouder Ingrid Lambregts. Zij doet dat door bij de ingang van het gemeentehuis aan de Croonstadtlaan de rode loper uit te rollen.

Tijdens de week worden elke dag activiteiten georganiseerd waarbij de dienstverlening aan inwoners centraal staat. Zo kunnen inwoners de hele week (behalve dinsdag) tijdens een lunch met het college van Burgemeester en Wethouders met hen van gedachten wisselen over zaken die zij willen bespreken. Ook kunnen inwoners van maandag tot en met vrijdag gratis recreatiezwemmen in Blijdrecht en het Veenbad ontvangen zij bij aanvraag van een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of volledig ingediende aanvraag voor een lichte bouwvergunning een cadeaucheque van vijf euro. Tijdens de Week van de Dienstverlening staat elke dag koffie met iets lekkers klaar voor bezoekers van het gemeentehuis en van het afvalbrengstation.

Naast deze activiteiten voor inwoners wordt door de gemeente ook een bedankbijeenkomst georganiseerd voor gemeentelijke adviescommissies op dinsdag 27 november. Op woensdag komen kinderen van groep 7 en 8 uit het basisonderwijs op bezoek in het gemeentehuis om deel te nemen aan een speurtocht. Tot slot wordt donderdag een symposium over gemeentelijke dienstverlening georganiseerd voor ambtenaren en bestuurders van collega-gemeenten.

De week sluit af met een spetterende Open Dag op vrijdag 30 november, waarbij inwoners tot 21.00 uur van de gemeentelijke diensten gebruik kunnen maken en in het gemeentehuis een kijkje achter de schermen kunnen nemen. Zo wordt er tijdens de Open Dag bladblaasvoetbal georganiseerd, staat er een klimmuur op het Raadhuisplein, kunnen inwoners op informele wijze praten met raadsleden en wordt er een speurtocht door het gemeentehuis gehouden. Ook valt er een verrassingsweekend te winnen voor de inwoner die het beste idee indient om de gemeentelijke dienstverlening te verbeteren.