Uitnodiging voor de pers: regionale arbeidsmarktbijeenkomst 'Iedereen doet mee'

Maandag 26 november 2007 woont staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Zwolle de derde regionale arbeidsmarktbijeenkomst bij. De bijeenkomst maakt deel uit van een serie regionale bijeenkomsten met lokale en regionale partners over het actieprogramma 'Iedereen doet mee'. In dit actieprogramma staan afspraken van kabinet, sociale partners en gemeenten om 200.000 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt extra aan werk te helpen.

De regio's zijn nu aan zet om deze landelijke raamafspraken om te zetten in resultaten. Regionale partners kennen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt het best. Belangrijke vraag op de regionale toppen is hoe werkgevers, gemeenten, scholen en uitvoerende instanties CWI en UWV, regionaal goede afspraken kunnen maken om bestaande en toekomstige vacatures te vervullen, zo veel mogelijk ook met de 1,5 miljoen mensen die nu zonder werk langs de kant blijven staan.

De bijeenkomst begint om 14.00 uur. Staatssecretaris Aboutaleb legt in een interview uit wat hij aan acties van de regio verwacht om meer mensen aan werk te helpen. Daarna gaat wethouder Knol van Zwolle (tevens voorzitter van het Regionaal Platform Arbeidsmarkt IJssel - Vecht) in op de regionale arbeidsmarktproblematiek. Regionale partners gaan hierover vervolgens met elkaar in gesprek.

Om ongeveer 17.00 uur tekenen regionale partners een intentieverklaring over samenwerking op de arbeidsmarkt. Daarna is Aboutaleb beschikbaar voor de pers voor interviews.

Deze regionale arbeidsmarktbijeenkomst vindt plaats in 'De Handschoen', Nieuwe Deventerweg 103, 8014 AE Zwolle.