Gemeente Maastricht

Informatiebijeenkomst woningbouwontwikkeling Amby noordoost

Op maandag 26 november vindt in de Amyerhoof (Severenplein) om 20.00 uur een informatiebijeenkomst plaats. De deuren gaan open vanaf 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst worden de woningbouwplannen in het noordoostelijk deel van Amby toegelicht door de verschillende betrokken partijen. Het gaat om de plannen rond woningcomplex Hagerpoort en de twee plangebieden Hagerhof en Ambyerveld die onlangs zijn goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders.

Hagerhof
Het plangebied "Hagerhof" wordt begrensd door de Molenweg aan de oostzijde, de Hagenstraat aan de noordzijde en het huidige zorgcentrum Achter de Hoven en de woningen aan de Sparrenhoven aan de westzijde. Volgens dit bestemmingsplan is het college van burgemeester en wethouders bevoegd de huidige bestemming "agrarische doeleinden" te wijzigen in woondoeleinden. Volgens deze wijzigingsbevoegdheid mogen in het plangebied maximaal 90 grondgebonden woningen worden gebouwd. Behoudens de bouw van fase 1 van het woningcomplex "Hagerpoort" worden in dit plangebied 58 grondgebonden, geschakelde woningen gebouwd. Voorts worden er nog eens een aantal bouwkavels uitgegeven. Het plan "Hagerhof" wordt ontwikkeld door Nouville Ontwikkelaars. Volgens de planning wil de ontwikkelaar in principe in het najaar 2008 starten met de bouw.

Woningcomplex Hagerpoort (onderdeel plan Hagerhof) Begin 2004 is besloten tot de bouw van een nieuw zorgcentrum. Het woningcomplex Hagerpoort wordt door de woningstichting Maasvallei in samenwerking met Vivre ontwikkeld. Het woningcomplex (deels met zorgvoorzieningen) komt te liggen ter hoogte van het huidige zorgcentrum aan Achter de Hoven. Het gaat in totaal om circa 180 woningen, te verdelen in circa 54 zorgeenheden en 126 appartementen (huur en koop). In het complex worden commerciële ruimten gebouwd voor welzijn en zorg. Volgens huidige planning wordt najaar 2008 gestart met de bouw van dit plan.

Ambyerveld
Het plangebied Ambyerveld ligt in het bestemmingsplan Terraspark/Ambyerveld (2003). In dit bestemmingsplan is besloten om ten noorden van de woonbuurt Amby het uitbreidingsplan Ambyerveld te ontwikkelen. Het plangebied wordt ontwikkeld door de gemeente Maastricht. Het plangebied biedt ruimte voor ca 56 bouwkavels, die via particulier opdrachtgeverschap kunnen worden bebouwd. Verkoop van deze bouwkavels vindt plaats volgens het gemeentelijke gronduitgiftebeleid.