Gemeente Oldebroek


Wegwerkzaamheden Rotonde Eperweg Oostendorp

De provincie Gelderland start op maandag 26 november met de reconstructie van de rotonde Eperweg met de Zuiderzeestraatweg Oost (N309) in Oostendorp. De rotonde wordt vergroot en er worden twee nieuwe bushalten gemaakt. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio januari 2008 afgerond.

Uitvoering
De werkzaamheden aan de rotonde zelf en aan de Zuiderzeestraatweg Oost tussen de Oostendorperstraatweg en de rotonde Eperweg worden uitgevoerd tussen 26 november en 22 december 2007. In januari 2008 worden nog werkzaamheden uitgevoerd aan de fietspaden, fietsenstallingen en parkeerplaatsen. De Zuiderzeestraatweg Oost richting Elburg vanaf de rotonde Eperweg wordt afgesloten vanaf 19 november. Vanaf 26 november wordt ook de Zuiderzeestraatweg van en naar Oldebroek afgesloten. Voor verkeer van de Oostelijke Rondweg naar 't Harde v.v., fietsverkeer van en naar Oldebroek, de busdiensten en de hulpdiensten worden tijdelijke noodwegen aangebracht.

Bereikbaarheid
Doorgaand verkeer tussen de A28 en Dronten/Lelystad reist via Kampen (A50, N50 en N307). Tijdens de werkzaamheden aan de rotonde Eperweg legt de provincie een tijdelijke noodweg aan langs de rotonde, voor verkeer tussen de Oostelijke Rondweg/Elburg en 't Harde. De omleidingsroutes staan ter plaatse met borden aangegeven. Verkeer van Oldebroek naar 't Harde en de A28 v.v. wordt geleid over de Laanzichtsweg en Bovendwarsweg. Verkeer van Oldebroek naar Elburg/Oostendorp v.v. wordt geleid via Westerweg, Oostendorperstraatweg en Oostelijke Rondweg. Het fietsverkeer vanuit Oldebroek naar Elburg v.v. wordt geleid via de noodweg, bij de rotonde Eperweg, die is aangelegd voor het openbaar vervoer en de hulpdiensten. Het fietsverkeer vanuit Oldebroek naar 't Harde v.v. wordt geleid via de Broekdijk naar/van de Eperweg.

Openbaar vervoer
Tijdens de afsluitingen rijden buslijnen 100s en 200s tussen Oldebroek en Elburg v.v. via een tijdelijke noodweg, bij de rotonde Eperweg. Bij de aansluiting van deze noodweg op de Zuiderzeestraatweg komt een tijdelijke haltevoorziening. In Elburg/Oostendorp rijdt lijn 200s via de route van lijn 100s. De fietsenstalling kan worden gebruikt tot januari 2008. Kijk voor informatie over eventuele wijzigingen op www.veolia-transport.nl of bel de Veolia klantenservice (013) 5499 919.

Meer informatie
Op www.gelderland.nl/werkenaandeweg is informatie te vinden over de actuele stand van zaken. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u op werkdagen contact opnemen met de provincie Gelderland, Roberto Ovaa (026) 3599 250.