Deltion College

Eerste officiële moment Praktijkcentrum Zwolle

Snellere uitstroom van beter en meer opgeleide vakmensen voor bedrijven in de metaal-, elektro- en installatietechniek. Dat is waar Deltion, ElektroWerk, OpleidingsBedrijven Metaal (OBM) en Regionaal Opleidingsbedrijf Installatietechniek Oost (ROI) voor staan. Zij starten samen een praktijkcentrum. Vrijdag 9 november ondertekenden alle vier de partijen een convenant. Dit was het eerste officiële moment voor het Praktijkcentrum. De partners geven met het convenant te kennen dat zij gaan voor een praktijkcentrum waarin zij studenten flexibel en op maat opleiden. Op 1 augustus 2008 is het centrum operationeel in de nieuwbouw van Deltion.

In het praktijkcentrum krijgen alle studenten op dezelfde manier onderwijs. Of het nou BOL, BBL of contractstudenten betreft. Studenten staan onder leiding van een bedrijfsleider en krijgen les in een bedrijfsmatige cultuur. De praktijk is leidend voor het leerproces van alle leerlingen. De vier partijen gaan op deze manier samenwerken omdat dit voordelen heeft voor hun studenten. Studenten leren sneller en zijn gemotiveerder in de praktijk. Kosten worden gedeeld, dus het machinepark waar studenten mee werken is up to date. Stage- en leerbedrijven worden ontzorgt, want praktijkbegeleiding vindt deels plaats in het centrum. En studenten zijn beter inzetbaar bij hun werkgever.

Het praktijkcentrum wordt gevestigd in de nieuwbouw van Deltion. Het Deltion College bouwt een nieuwe leer- en leefwereld in Zwolle. Deze nieuwbouw gaat er uitzien als een kleine stad met allemaal verschillende gebouwen. Elke groep van opleidingen krijgt een eigen gebouw met een geheel eigen sfeer. Deze gebouwen worden met elkaar verbonden door een transparante en overdekte boulevard; het kloppend hart van Deltion.