ABVAKABO FNV

Acties voortgezet onderwijs na vastlopen overleg

ABVAKABO en de andere bonden bereiden stakingen in het voortgezet onderwijs voor nu de cao-onderhandelingen volledig zijn vastgelopen. De starre houding van de VO-Raad om afspraken te maken over het taakbeleid, een stevige stijging van salaris en verhoging van de eindejaarsuitkering maakt een dergelijke actieweek noodzakelijk.

Inmiddels zijn de data van de geplande stakingen bekend:

maandag 26 november: alle scholen in Flevoland, Gelderland, Overijssel dinsdag 27 november: alle scholen in Limburg, Brabant, Zeeland donderdag 29 november: alle scholen in Groningen, Friesland, Drenthe vrijdag 30 november: alle scholen in Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland

Op vrijdag 30 november zal er een afsluitende manifestatie zijn in Utrecht tussen 13.00 en 15.00 uur.

Meer over het cao-conflict

Wij hebben vergeefs geprobeerd op alle mogelijke manieren een akkoord te bereiken waarin drie hoofdonderwerpen zijn verankerd: het salaris - de werkdruk - de loopbaan.

Onze laatste inzet voor het salaris is duidelijk:
* een tweejarige cao met 2,4% per 1/7/07 en een verhoging van de eindejaarsuitkering 2007 met 1,5%;

* vervolgens 2,4% per 1/7/08 en een verhoging van de eindejaarsuitkering 2008 met 1,5% om nog in deze kabinetsperiode een volledige dertiende maand te realiseren.

De VO-Raad biedt in totaal 8% aan salarisverhoging en eindejaarsuitkering over een periode van... 26 maanden! Over dat bod zou nog te praten zijn geweest indien er harde afspraken gemaakt konden worden over vermindering van de werkdruk, maar dat is voor de VO-Raad onbespreekbaar.

Meer over de overige redenen van het vastlopen van de onderhandelingen leest u in de nieuwsbrief van 16 november.

De werkgevers krijgen deze week een ultimatum om alsnog akkoord te gaan met de eisen van de bonden. Gaan zij daar niet op in, dan zal in de loop van de volgende week de officiële stakingsoproep aan alle leden worden toegestuurd. De precieze plaatsen van de actiebijeenkomsten in de provincies worden nog bekend gemaakt. U ontvangt hierover zo snel mogelijk bericht. Wilt u op de hoogte blijven van het allerlaatste actienieuws, dan kunt zich abonneren op de digitale nieuwsbrief voortgezet onderwijs.
16-11-2007, Voortgezet onderwijs | Meer over: onderwijs, voortgezet