Gemeente Assen


Actueel

Strandpaviljoen bij Baggelhuizerplas

13 november 2007

Bij de Baggelhuizerplas komt als het aan de gemeente ligt een strandpaviljoen met een horecavoorziening. Dit is onderdeel van de plannen voor de tweede fase van het verbeteringstraject voor het recreatiegebied. In 2008 wordt hiermee gestart. De uitvoering neemt een tot twee jaar in beslag. De eerste fase van het traject, het verbeteren van beheer en veiligheid, is grotendeels afgerond.

Naar aanleiding van de inrichtingsvisie van 2005 waarbij gemeente, omwonenden en gebruikers betrokken zijn geweest, is een verbeteringstraject ontwikkeld. De eerste fase van dit traject is grotendeels afgerond. Door openheid te creëren, het toezicht te vergroten en handhaving te verbeteren, is het gebied veiliger geworden. Met het opknappen van de fiets- en wandelpaden is het gebied beter bereikbaar.

Voor de tweede fase liggen plannen klaar om onder andere een strandpaviljoen met horecavoorziening te realiseren. De gemeente streeft ernaar om voor de exploitatie een niet-commerciële partij te kiezen die werkgelegenheid schept voor kansarmen op de arbeidsmarkt. Ook wordt de bereikbaarheid verbeterd door de aanleg van een parkeerplaats aan de Balkenweg/Zoom zodat bezoekers te voet of fietsend het gebied in kunnen. De gemeente zorgt verder voor nieuwe recreatieve voorzieningen als picknickplaatsen, schommels, een glijbaan, een kabelbaan en een panna voetbalveld.

De gemeente nodigt omwonenden, gebruikers en geïnteresseerden uit om van gedachten te wisselen over de plannen van de tweede fase. Op 26 november is er een informatieavond in de Raadzaal om 20.00.