MediaPlaza


Masterclass DIV - Zwolle

Masterclass 'De nieuwe rol van DIV in de digitale overheid'

De digitale toekomst komt in rap tempo op alle gemeentelijke en provinciale organisaties af. De (digitale en papieren) informatiehuishouding moet op orde zijn, binnenkort. Maar hoe er mee om te gaan? Hoe moeten deze projecten worden uitgevoerd? De rol van DIV verandert daarbij volkomen. Deze groeit van een beheersmatige rol naar een regisserende rol. DIV marginaliseert niet. Integendeel, DIV groeit naar een cruciale rol binnen elke ambtelijke organisatie. Sprekers uit uw regio, toegewijde SOD docenten en ervaren Doxis consultants delen graag hun kennis met u. Leer in één middag van hun ervaringsverhalen, valkuilen, tips, do's en dont's.

Voor wie is deze masterclass bedoeld?
De masterclass is bestemd voor DIV 'ers die echt operationeel bezig met alle voorkomende DIV-werkzaamheden. Dit geldt ook voor teamleiders en afdelingshoofden.

Waar en wanneer?
Maandag 26 november 2007 - Mercure Hotel te Zwolle

De masterclass wordt aangeboden in diverse regio's, waardoor u de mogelijkheid heeft, deel te nemen aan de masterclass bij u in de buurt;
Donderdag 29 november 2007 - Hotel Brabant te Breda Donderdag 6 december 2007 - Regardz Meeting Centers te Eindhoven Dinsdag 11 december 2007 - Golden Tulip Lion D'or te Haarlem

Hoe kunt u deelnemen?
U kunt zich voor deze masterclass inschrijven door te klikken op bovenstaande inschrijfbutton.

o De kosten voor de masterclass bedragen EUR 249,- o Leden van SOD die een coupon-code hebben ontvangen krijgen 30% korting.
o ICT_ aanbieders, - dienstverleners en -consultants betalen een toegangsprijs van EUR 500,-
o Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Heeft u vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met Jille Sol op (030) 291 41 63 of via e-mail jille.sol@mediaplaza.nl. Voor vragen over aanmelding, annulering en betaling, kunt contact opnemen met Tanja Keevel op (030) 291 41 29 of via e-mail tanja.keevel@mediaplaza.nl

Programma

De masterclass is onderverdeeld in drie sessies, hieronder worden de sessies kort toegelicht;

'Klantgerichte digitalisering bij de (semi)overheid' Spreker: Bas Baalmans, Gemeente Waterbedrijf Groningen en Drenthe Hoe wordt bij u in de regio de digitalisering aangepakt? Een collega uit uw regio vertelt over de eigen ervaringen van zijn digitaliserings project. En wat de rol van DIV daarbij was.

'Het nieuwe zoeken en vinden in het veranderde informatielandschap' Spreker: Tjerk van Dijk, SOD
De toegankelijkheid van informatie is de laatste jaren enorm gegroeid maar tegelijk is informatie ook vaak moeilijker vindbaar. Vinden en zoeken gaat tegenwoordig veel verder alleen de basisarchiefcode te gebruiken. Wat zijn de beste oplossingen? De SOD-docent toont u de oorzaken èn oplossingen van de problematiek van het 'nieuwe' zoeken en vinden. En welke rol kunt u als DIV-er daarbij spelen?

'Digitaliseren doe je zo'
Spreker: Saskia Klooster en Emiel van Druten, Doxis Inmiddels zijn al vele digitalisering projecten en trajecten doorgelopen en succesvol afgerond. Welke lessen zijn daar uit geleerd? Het blijkt dat de rol en werkzaamheden van de afdeling-DIV en werkzaamheden grondig veranderen. Dit lijkt bedreigend, maar in de praktijk biedt het juist veel toekomstperspectief. Wat zijn de valkuilen die vermeden moeten worden? Hoe voer je deze ingewikkelde trajecten succesvol uit als DIV-er? Ervaren consultants van Doxis brengen u compleet op de hoogte.

Sprekers

Emiel Emiel van Druten heeft Talen en Culturen van Latijns Amerika gestudeerd (MA) aan de universiteit Leiden. Daarbij heeft hij voor de afstudeerrichting Management gekozen met o.a. Nima-A, Financieel Management, Cross Cultural Management en Bedrijfsdiagnose. Sinds 2004 is hij werkzaam bij Doxis Informatiemanagers. Momenteel is hij Senior Informatiespecialist. Zijn werkzaamheden omvatten o.a. het ontwerpen en op maat maken van Documentair Structuurplannen, het opstellen van en adviseren betreffende Rapporten Institutioneel Onderzoek, selectielijsten, beheersregels en het geven van workshops en trainingen op het vakgebied (o.a. aangaande consolidatie). Deze werkzaamheden voert hij uit voor landelijke overheidsinstellingen, ministeries en verschillende gemeentes.
Saskia

Saskia Klooster is na haar studie Geschiedenis aan de universiteit Leiden (MA), waarbij zij o.a. archivistiek, oud-schrift, paleografie en een predoctoraal didactiek heeft gedaan, in 2005 gaan werken voor Doxis Informatiemanagers. Tegenwoordig is zij Senior Informatiespecialist. Haar werkzaamheden bestaan o.a. uit het opstellen van en adviseren over selectielijsten, PIVOT-onderzoek en het geven van presentaties en workshops over onderwerpen aangaande het vakgebied (met name ontwikkelingen betreffende wet- en regelgeving). Deze werkzaamheden voert zij uit voor landelijke overheidsinstellingen, ministeries, gemeentes en spelers op de bedrijvenmarkt.
Tjerk

Tjerk van Dijk heeft een IT achtergrond (HEAO-BI) met specialisatie in documentaire infovoorziening. Van 1985 - 1997 heeft hij gewerkt bij BSO/Origin. Vanaf 1998 heeft hij een jaar lang bij Pentascope gewerkt. Sinds 1 januari 2000 is hij als zelfstandig adviseur werkzaam bij opdrachtgevers als: KPN Telecom, Friesland Bank, NOM, Rijksuniversiteit Groningen. Bij Gemeenten: Leeuwarden, Groningen, Noordoostpolder, ISZF. Bij Provincies: Fryslân, Overijssel en Noord-Brabant. En bij Waterschappen: Wetterskip Fryslân en Hunze en Aa's.
Ook is Tjerk van Dijk parrtime docent bij SOD/HMDI in Woerden en bij IDM-opleiding Hanzehogeschool (Instituut voor Communicatie & Media) in Groningen.