Time : 16:22:02
Date : 12 November 2007
Sender Name: AVE MEDIA

5000 EXTRA COUVERTS VOOR ANTWERPEN RESTAURANT WEEK DOOR OVERROMPELEND SUCCES RESERVERINGEN PERSBERICHT

5000 EXTRA COUVERTS VOOR ANTWERPEN RESTAURANT WEEK DOOR OVERROMPELEND SUCCES RESERVERINGEN

**Antwerpen Restaurant Week van 26 november tot 2 december 2007**

Door het overrompelend succes van reserveringen voor de eerste editie van de Antwerpen Restaurant Week, maar tot spijt van vele mensen die tevergeefs toch nog probeerden een plaatsje te bemachtigen, waren de meeste Antwerpse toprestaurants reeds na zeer korte tijd volgeboekt nadat het online reserveringssysteem online ging.
Het succes van deze eerste Belgische editie, die loopt in samenwerking met American Express en maandblad Feeling, geeft alvast aan dat de eerste Belgische Restaurant Week het succes van Nederland zal overtreffen.


*Massale online belangstelling*
De massale toeloop is voor Jeroen van den Brink (oprichter van DiningCity) en Joost de Weger (DiningCity België) de bevestiging dat ze een zeer sterk concept hebben dat blijkbaar in België ook zeer succesvol is.

Na de eerste cijfers van het aantal bezoekers op
www.restaurantweek.be werd inderdaad verwacht dat het een succes zou zijn, maar niet verwacht dat het zo'n overrompelend aantal bezoekers en reserveringen zou lokken op zo korte tijd. Tot de dag voor het reserveringssysteem online ging, waren al meer dan 100.000 geïnteresseerden een kijkje gaan nemen op de website.


*Recordaantal reserveringen Horeca*
Op 7 november om 15 u opende Luc Caals het online reserveringssysteem voor de Antwerpen Restaurant Week. Onmiddellijk daarop liep er op www.restaurantweek.be een stortvloed aan reserveringen binnen. Het speciaal voor deze eerste Belgische editie uitgebreide server-park kreeg maar liefst 2.500 aanvragen per seconde en 65 reserveringen per minuut te verwerken, meteen één van de drukste, zoniet de drukst bezochte website in België op dat moment. Zoveel reserveringen (11.000 op dit moment), op zo korte tijd, had geen enkele restauranthouder durven dromen, meteen een record voor de Antwerpse Horeca.


*5.000 nieuwe couverts ter beschikking vanaf Dinsdag 13 November* Door het overrompelend succes en toeloop op de website, slaagde een groot aantal belangstellende fijnproevers er helaas niet in om in het restaurant van hun keuze te reserveren.
DiningCity heeft daarom besloten om samen met de deelnemende restaurants een extra 5.000 couverts ter beschikking te stellen vanaf Dinsdag 13 November om 15u. Vanaf dan kan er dus terug gereserveerd worden in restaurants zoals Pomphuis, Lux, enz.


*Nieuwe deelnemende restaurants*
Zoals verwacht zouden er door het toenemende succes nog meer restaurants zich aanmelden om toch nog deel te nemen aan het concept van de Restaurant Week. Ondertussen hebben er zich sinds laatste persbericht in totaal al 12 extra restaurants aangemeld (namen zoals Lucullus, Christal Resto Bar, enz.). Voor de meest recente lijst gelieve de website www.restaurantweek.be te bezoeken.


*Uitbreiding activiteiten in België*
Omwille van het succes van de Belgische primeur van de Restaurant Week, smeedt DiningCity nu al plannen om ook in Brussel en andere Vlaamse steden al snel een Restaurant Week te organiseren. Binnenkort verneemt u daar meer over.


**DININGCITY.COM**
DiningCity.com is de vernieuwende en gebruiksvriendelijke online restaurantgids die in 1998 van start ging en momenteel actief is in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Brabant, Gelderland, Antwerpen, Madrid, Genève, Rome, New York en zelfs in Hong Kong. Binnenkort komen daar oa. ook Parijs, Milaan, Berlijn, Londen en Bejing bij. Bedoeling is dat de Restaurant Week ook in deze steden zal opgestart worden. Op DiningCity.com kan je restaurants zoeken op prijsklasse, soort keuken, ligging en sfeer. Bij elk restaurant vind je een korte omschrijving, praktische informatie en enkele foto's. Je kunt er de menukaart raadplegen en via een virtual tour zelfs even (letterlijk) in het restaurant rondkijken. Tevens is er ook een vermelding van "Restaurant van de Week" en kan men via een antwoordformulier ook (gratis) advies vragen ivm. zakenlunches of om bvb. in groep uit eten te gaan. Online reserveren is uiteraard eveneens mogelijk. Het zijn net al deze interactieve extraatjes die DiningCity.com sterk doen onderscheiden van andere websites (www.diningcity.com).