Technische Universiteit Delft

Second Life
door SG

Studium Generale lezing

26 november 2007 | 20:15 uur
plaats: Speakers, Burgwal 45-49, Delft

door Jacob van Kokswijk

Lichamelijk ongemak: geen weer en wind, geen pukkels, katers of geslachtsziektes, en je kunt nog vliegen ook. This must be paradise! Does it exist? Jazekers: Second Life is een van de vele virtuele werelden waarin je een tweede leven kunt beginnen. De economie van dit soort werelden is levensecht: voor harde dollars zijn stukken grond of complete villa's te koop.

Dit roept een hoop vragen op: waarom geven mensen eigenlijk geld uit aan een huis waarin je niet echt kunt wonen? Wat is er nu zo aantrekkelijk aan een wereld die alleen maar uit pixels bestaat? De moderne tehniek zorgt ervoor dat onze alledaagse wereld en de virtuele wereld steeds naadlozer in elkaar overgaan. Hoe werken deze werelden op elkaar in? En nu blijkt de TU Delft ook al een plekje op Second Life te hebben aangekocht! Als dat maar goed gaat!

Dr. Ir. Jacob van Kokswijk is onderzoeker "Toekomst visie nieuwe media" bij de faculteit Gedragswetenschappen aan de universiteit van Twente. Hij is tevens als hoogleraar verbonden aan de KAIST School of Culture & Technology in Daejeon en Seoul, en aan de University of Strathclyde.

Toegang gratis

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 25 oktober 2007