Ingezonden persbericht


Maandag 26 november 2007
Hooverphonic & support in Lantaren/Venster

Stichting Live at Nighttown presenteert de Belgische formatie Hooverphonic op maandag 26 november 2007 in Lantaren/Venster te Rotterdam, in het kader van de concertserie 'Nighttown on Tour'. Dit concert vindt plaats ter promotie van Hooverphonic's nieuwe album 'The President of the LSD Golfclub' dat op 8 oktober het levenslicht ziet.

Hooverphonic werd in 1995 opgericht met als aanvankelijke naam Hoover en bracht twee jaar later het debuut 'A New Stereophonic Sound Spectacular' uit vol met lome, meeslepende triphop in de lijn van geestverwanten als Tricky en Portishead. Op de hier opvolgende reeks uitmuntende albums werd de triphop langzaamaan ingeruild voor een meer gestructureerd ambientpop geluid. In 1997 kwam zangeres Geike Arnaert op 17-jarige leeftijd bij de band en gaf de sound van de band een eigen smoel.

In 2000 brak Hooverphonic definitief door met het album 'The Magnificent Tree', gevolgd door 'Jackie Cane'. Deze leverden een rij hits op waaronder 'Eden', het in Europa erg succesvolle 'Mad About You', en 'Jackie Cane'. Het succes leverde de band de opdracht op om het openingsnummer van het Europees kampioenschap voetbal 2000 in Nederland en België te verzorgen en maakte ze in één klap bekend bij een wereldwijd miljoenenpubliek. De muziek van Hooverphonic is door de jaren heen enorm gegroeid en dat uit zich in een sterk sferisch, filmisch en theatraal geluid.

Eerder dit jaar vierde Hooverphonic de 10de verjaardag van hun debuutalbum die de band live integraal speelde tijdens een uitgebreide '10th Anniversary Clubtour'. De groep werkte zich in die 10 jaar op als één van de speerpunten van de Belgische pop-rockscene. Echt lang staan ze niet stil bij dit jubileum, want een nieuwe Hooverphonic plaat staat op stapel. 'Expedition Impossible' is hier de eerste single van. Het album 'The President of the LSD Golfclub' verschijnt op 8 oktober en klinkt iets anders dan eerdere albums, namelijk zonder electronica.

Locatie: Lantaren/Venster (Gouvernestraat 33, de zijstraat direct rechts van Nighttown) Zaal open 20.00 uur, aanvang programma 21.00 uur
Entree ¤ 15,- excl. servicekosten. De voorverkoop is gestart! Support act t.b.a.

Tickets zijn verkrijgbaar via de online ticketshop op www.nighttown.nl, via de voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland: De grotere postkantoren, VVV's, GWK station filialen en Free Record Shops, www.ticketservice.nl en de Ticketlijn: 0900 3001250 (45 cpm). In Rotterdam doen Plato, Velvet Music, VVV Rotterdam Store en het Rotterdams Uitburo (in de Centrale Bibliotheek) voorverkoop.

www.nighttown.nl | www.hooverphonic.com