Time : 11:43:06
Date : 24 September 2007
Sender Name: AVE MEDIA

BELGISCHE CULINAIRE PRIMEUR IN ANTWERPEN : HAUTE CUISINE VOOR SLECHTS 25¤

Antwerpen Restaurant Week van 26 november tot 2 december 2007

Dineren in een toprestaurant is doorgaans een dure aangelegenheid. Maar niet tijdens de Antwerpen Restaurant Week. Van maandag 26 november tot en met zondag 2 december serveren enkele van de beste restaurants van Groot-Antwerpen een gastronomisch hoogstaand driegangendiner aan de spotprijs van 25 euro. Een lunch van drie gangen kost 20 euro.

Haute Cuisine voor ieders beurs
De Antwerpen Restaurant Week, een primeur voor België, is een initiatief van DiningCity.com in samenwerking met het magazine Feeling en American Express. De toonaangevende online restaurantgids wil met het evenement lekkerbekken met elk budget de kans geven om te genieten van het beste dat de Sinjorenstad op culinair vlak te bieden heeft.

Op dit moment hebben al meer dan 40 Antwerpse toprestaurants hun deelname bevestigd. Tot de deelnemers behoren gevestigde waarden zoals Dock's Café, geroemd om zijn constante kwaliteit en het eveneens fel bejubelde Pomphuis, bekend om zijn verfijnde keuken en zijn uitzonderlijk interieur (Winnaar Groot Culinair Referendum in de categorie 'Mooiste decor' van Weekend Knack). Verder ook Velvet Lounge ('fusion buiten categorie', Zone 03) en Dôme (1 ster in de Michelingids). Het is de bedoeling dat de definitieve lijst zowat 50 namen telt.

Verpletterend succes in New York en Nederland
Het concept van de Restaurant Week is overgewaaid uit New York. In the Big Apple vindt het evenement sinds 1998 meerdere keren per jaar plaats, met verpletterend succes. DiningCity organiseerde ook in Nederland al twee maal een Restaurant Week. Ook daar was de toeloop overweldigend. Tijdens de laatste editie van de Nederlandse Restaurant Week, van 27 augustus tot en met 2 september 2007, werden in het eerste kwartier van de opening van de website al meer dan 2.500 aanvragen per seconde geregistreerd. Maar liefst 75.000 liefhebbers van topgastronomie schoven aan tafel in één van de ruim 200 deelnemende restaurants, verspreid over het hele land.

Ook in Antwerpen moet de Restaurant Week uitgroeien tot een jaarlijkse of 6-maandelijkse culinaire happening, waar liefhebbers van lekker eten lang op voorhand naar uitkijken. Op termijn wil DiningCity ook in Brussel, Gent, Brugge, Knokke, Kortrijk en andere Vlaamse steden een Restaurant Week organiseren.

Online reserveren
Reserveren voor de Antwerpen Restaurant Week kan enkel via het internet. Op 7 november lanceert DiningCity op feestelijke wijze het online reserveringssysteem voor de Restaurant Week op de website www.restaurantweek.be. Je kunt nu al op de site terecht voor meer info. Vanaf 7 november kan je via de site bij het restaurant van je keuze real time een tafel reserveren. Dat betekent dat je onmiddellijk ziet of er nog plaats is in het desbetreffende restaurant. Online reservaties zijn tijdens de Antwerpen Restaurant Week de enige geldige reservaties. Het heeft geen enkele zin om restaurants op te bellen.

------------------------------
DiningCity.com is een toonaangevende online restaurantgids. De website ging van start in 1998 en is momenteel actief in nagenoeg heel Nederland, Antwerpen, Madrid, Barcelona, Genève, Rome, Hong Kong en New York. Op DiningCity.com kan je restaurants zoeken op prijsklasse, soort keuken, ligging en sfeer. Bij elk restaurant vind je een korte omschrijving, praktische informatie en enkele foto's. Je kunt zelfs even in het restaurant rondkijken via een virtual tour. Online reserveren is eveneens mogelijk. Het zijn deze interactieve extraatjes die DiningCity.com onderscheiden van gelijkaardige websites. Surf naar: www.diningcity.com.

-------------------------------