Time : 11:43:06
Date : 24 September 2007
Sender Name: AVE MEDIA
BELGISCHE CULINAIRE PRIMEUR IN ANTWERPEN : HAUTE CUISINE VOOR SLECHTS 25¤
Antwerpen Restaurant Week van 26 november tot 2 december 2007
Dineren in een toprestaurant is doorgaans een dure aangelegenheid.
Maar niet tijdens de Antwerpen Restaurant Week. Van maandag 26
november tot en met zondag 2 december serveren enkele van de beste
restaurants van Groot-Antwerpen een gastronomisch hoogstaand
driegangendiner aan de spotprijs van 25 euro. Een lunch van drie
gangen kost 20 euro.
Haute Cuisine voor ieders beurs
De Antwerpen Restaurant Week, een primeur voor België, is een
initiatief van DiningCity.com in samenwerking met het magazine
Feeling en American Express. De toonaangevende online restaurantgids
wil met het evenement lekkerbekken met elk budget de kans geven om
te genieten van het beste dat de Sinjorenstad op culinair vlak te
bieden heeft.
Op dit moment hebben al meer dan 40 Antwerpse toprestaurants hun
deelname bevestigd. Tot de deelnemers behoren gevestigde waarden
zoals Dock's Café, geroemd om zijn constante kwaliteit en het
eveneens fel bejubelde Pomphuis, bekend om zijn verfijnde keuken en
zijn uitzonderlijk interieur (Winnaar Groot Culinair Referendum in de
categorie 'Mooiste decor' van Weekend Knack). Verder ook Velvet
Lounge ('fusion buiten categorie', Zone 03) en Dôme (1 ster in de
Michelingids). Het is de bedoeling dat de definitieve lijst zowat 50
namen telt.
Verpletterend succes in New York en Nederland
Het concept van de Restaurant Week is overgewaaid uit New York. In
the Big Apple vindt het evenement sinds 1998 meerdere keren per jaar
plaats, met verpletterend succes. DiningCity organiseerde ook in
Nederland al twee maal een Restaurant Week. Ook daar was de toeloop
overweldigend. Tijdens de laatste editie van de Nederlandse
Restaurant Week, van 27 augustus tot en met 2 september 2007, werden
in het eerste kwartier van de opening van de website al meer dan
2.500 aanvragen per seconde geregistreerd. Maar liefst 75.000
liefhebbers van topgastronomie schoven aan tafel in één van de ruim
200 deelnemende restaurants, verspreid over het hele land.
Ook in Antwerpen moet de Restaurant Week uitgroeien tot een
jaarlijkse of 6-maandelijkse culinaire happening, waar liefhebbers
van lekker eten lang op voorhand naar uitkijken. Op termijn wil
DiningCity ook in Brussel, Gent, Brugge, Knokke, Kortrijk en andere
Vlaamse steden een Restaurant Week organiseren.
Online reserveren
Reserveren voor de Antwerpen Restaurant Week kan enkel via het
internet. Op 7 november lanceert DiningCity op feestelijke wijze het
online reserveringssysteem voor de Restaurant Week op de website
www.restaurantweek.be. Je kunt nu al op de site terecht voor meer
info. Vanaf 7 november kan je via de site bij het restaurant van je
keuze real time een tafel reserveren. Dat betekent dat je
onmiddellijk ziet of er nog plaats is in het desbetreffende
restaurant. Online reservaties zijn tijdens de Antwerpen Restaurant
Week de enige geldige reservaties. Het heeft geen enkele zin om
restaurants op te bellen.
------------------------------
DiningCity.com is een toonaangevende online restaurantgids. De
website ging van start in 1998 en is momenteel actief in nagenoeg
heel Nederland, Antwerpen, Madrid, Barcelona, Genève, Rome, Hong Kong
en New York. Op DiningCity.com kan je restaurants zoeken op
prijsklasse, soort keuken, ligging en sfeer. Bij elk restaurant vind
je een korte omschrijving, praktische informatie en enkele foto's. Je
kunt zelfs even in het restaurant rondkijken via een virtual tour.
Online reserveren is eveneens mogelijk. Het zijn deze interactieve
extraatjes die DiningCity.com onderscheiden van gelijkaardige
websites. Surf naar: www.diningcity.com.
-------------------------------