Ingezonden persbericht


Wegens groot succes gaat culinair evenement de grens over

Antwerpen maakt zich op voor de eerste restaurant week van 26 november tot en met 2 december

Amsterdam, 11 september 2007 ­ Maar liefst 75.000 culinaire liefhebbers hebben deelgenomen aan de Restaurant Week van 27 augustus tot en met 2 september. Dit overtreft het aantal van de eerste editie in maart dit jaar met ruim 55.000! Organisator DiningCity.com boekte deze keer vooral met de nieuwe elementen 'Singlesavonden' en de Kinderopvang veel succes. Voor de deelnemende horeca heeft het culinaire evenement geleid tot een omzet van 3 miljoen euro. In maart 2008 vindt de volgende Restaurant Week in Nederland weer plaats. Van 26 november tot en met 2 december 2007 is de eerste Restaurant Week in Antwerpen.

Ongekende omzet van 3 miljoen
Tijdens de afgelopen Restaurant Week registreerde de website www.restaurantweek.nl in totaal 1,5 miljoen bezoeken en op het hoogtepunt, bij de lancering op 1 augustus, zelfs 2600 bezoekers per seconde! Met een keuze uit ruim 200 deelnemende toprestaurants konden liefhebbers voor 25 euro van een heerlijk drie gangen menu genieten. De totale omzet van 3 miljoen euro is verdriedubbeld vergeleken met de omzet van de eerste Restaurant Week. De belangstelling was zo groot dat de meeste restaurants halverwege augustus al volledig volgeboekt waren. Om aan deze gigantische vraag te kunnen voldoen zijn er nog eens 10.000 extra couverts beschikbaar gesteld. Bijna alle deelnemende restaurants waren gedurende de week vrijwel vol.

Restaurant Week naar Antwerpen
Vanwege het enorme succes in Nederland gaat de organisator Diningcity.Com nu ook de grens over. Van 26 november tot en met 2 december vindt in Antwerpen de eerste Belgische Restaurant Week plaats. Ook hier zullen verschillende toprestaurants culinaire liefhebbers verwennen met tongstrelende menu's. Deze Bourgondische Vlaamse stad, die op nog geen 2 uur rijden van Utrecht ligt, draagt van oudsher gastronomie hoog in het vaandel. Wie een weekendje Antwerpen in het vooruitzicht heeft staan, kan tijdens de Restaurant Week voor 25 euro meteen kennis maken met de Belgische haute cuisine. Voor meer informatie zie www.restaurantweek.be.

Restaurant Week gaat nationaal in maart 2008
De volgende Nederlandse landelijke editie van de Restaurant Week is in maart 2008. De week vindt dan door heel Nederland plaats. Naar verwachting zullen er in totaal meer dan 300 restaurants deelnemen en kunnen 150.000 mensen genieten van de kookkunsten van toprestaurants door het hele land.

DiningCity.com is een toonaangevende online restaurantgids, gestart in 1998 en momenteel actief in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Antwerpen, Barcelona en New York. Bezoekers van de website kunnen restaurants zoeken op prijsklasse, soort keuken, ligging en sfeer. Informatie over de restaurants wordt gepresenteerd aan de hand van foto's, menu's en interactieve mogelijkheden zoals online reserveren en virtuele tours. Wat DiningCity.com onderscheidt, is de combinatie van aantrekkelijk en aansprekend beeld en de interactieve mogelijkheden. Zie ook www.diningcity.com.

Noot voor de reactie, niet bestemd voor publicatie: Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u een bezoek brengen aan de persafdeling op http://www.restaurantsweek.nl/pers.

DiningCity.com
Contactpersoon: Jeroen van den Brink/ Floris van Altena Telefoonnummer: 06 24 24 60 37 / 06 47 36 24 03
Email: jeroen.van.den.brink@diningcity.com / floris.van.altena@diningcity.com

USP Marketing PR
Contactpersoon: Tessa aan de Stegge/ Charlotte Rings Telefoonnummer: 020 42 32 882
Email: tessa@usp.nl/ charlotte@usp.nl