Socialistische Partij

SP: Snel dubbel spoor in Flevoland

24-11-2007 * De SP wil dat het spoor bij Almere zo snel mogelijk verdubbeld wordt. Nu moeten dagelijks veel mensen zich proppen in de schaarse treinen van Almere naar Amsterdam of Utrecht. Met een spoorverdubbeling kunnen er veel meer treinen komen te rijden en kan er ook een echte intercity naar Utrecht komen.

SP-Kamerleden Emile Roemer en Paulus Jansen waren vandaag op werkbezoek bij de Almeerse wethouder Adri Duivesteijn. Dit werkbezoek stond in het teken van de groeiplannen in Almere, met onder meer maar liefst 60.000 nieuw te bouwen woningen. Daarvoor is het wel noodzakelijk de stad van infrastructuur te voorzien die past bij een grote stad.

Roemer: "Al jaren wordt er gesproken over een betere ontsluiting van Almere, maar als je dan het station bekijkt met de schaarse treinen dan lijkt Almere wel een klein dorp. Juist in deze stad willen veel mensen gebruik maken van het openbaar vervoer. Dan moet dit vervoer wel goed zijn. Het is de hoogste tijd dat het spoor door Flevoland verdubbeld wordt."