Grootste aantal ooit: 8000 nabestaanden planten voor overleden dierbar

22/11/2007 06:30



Stichting Nationale Boomfeestdag



Grootste aantal ooit: 8000 nabestaanden planten voor overleden dierbaren.

KOP:
Aanstaande zaterdag, 24 november, planten 8000 nabestaanden Herdenkings-bomen voor dierbaren, die overleden zijn kanker. In de 8 jaar dat deze plantdag georganiseerd wordt in het koningin Wilhelminabos te Dronten, zijn er niet eerder zoveel Herdenkingsbomen aangevraagd als dit jaar: ruim 2100 bomen worden geplant en evenveel namen staan op glaspanelen. Er zal ook een boom voor Shocking Blue-zangeres Mariska Veres geplant worden én voor Jos Brink.

NADER:
Ondanks dit grote aantal aanmeldingen heeft de organisatie (Stichting Nationale Boomfeestdag, Staatsbosbeheer en KWF Kankerbestrijding), er voor kunnen zorgdragen, dat het een bijzondere en gedenkwaardige dag voor de 8000 nabestaanden zal zijn. Meer dan 60 bussen zullen zaterdag, de hele dag, nabestaanden vanaf Walibi World naar de plantlocatie brengen. Op de Gedenkplek vindt de onthulling van de 6 glaspanelen plaats. Op deze glaspanelen staan ruim 2100 namen van dierbaren die overleden zijn aan kanker en die op deze wijze worden herinnerd in het bos. Dit jaar zal de 20.000-ste naam onthuld worden. Na de onthulling en het loslaten van 6 speciale Herdenkingsballonnen, kan men zijn/haar persoonlijke Herdenkingsboom planten.

Het blijkt dat de meeste mensen een Herdenkingsboom aanvragen voor een dierbare die gecremeerd is, of wiens lichaam ter beschikking is gesteld aan de wetenschap: er is niets om naar toe te gaan, terwijl men behoefte heeft aan een warme en persoonlijke plek om deze dierbare te herinneren.





http://www.wilhelminabos.nl