Gemeente Heerhugowaard


Sinterklaasintocht Heerhugowaard op 24-11

Sinterklaasintocht op Stadsplein

Op zaterdag 24 november wordt Sinterklaas in Heerhugowaard op feestelijke wijze ingehaald.
Na een voorprogramma dat omstreeks 10.30 uur zal beginnen op het Stadsplein te Heerhugowaard zal Sinterklaas om 12.00 uur arriveren op het gemeentehuis en daar op het balkon zijn opwachting maken.

Klimpieten vanaf Parelhof
Ook dit jaar vertonen klimpieten in het voorprogramma vanaf het flatgebouw âDe Parelhofâ tegenover het gemeentehuis, vanaf vijftien meter hun kunsten. Nadat Sinterklaas is gearriveerd gaat de stoet naar winkelcentrum Middenwaard, waar burgemeester Han ter Heegde de Sint, welkom zal heten op het Mr.Cockerplein.

Route
Vervolgens gaat men naar de Middenweg via de uitgang van Albert Heijn alwaar Sinterklaas op zijn kleurig versierde Sinterklaasboot zal plaatsnemen. De optocht wordt dit jaar begeleid door de Heerhugowaardse Tuijpsmalletband.
Hierop gaat de optocht via de Middenweg door het oude centrum naar het Raadhuisplein, waar de Goedheilignan om 14.00 uur arriveert. In een grote tent, beschikbaar gesteld door wijkpanel Schrijverswijk, zal de Sint daar tot 15.15 uur zijn en kunenn de kinderen hem een hand(je) geven. Hier vindt ook de verkiezing plaats van de leukste, gekste of origineelst verklede Sint(je) en Piet(je). Een deskundige jury, uiteraard onder voorzitterschap van Sinterklaas, zal tien winnaars aanwijzen die een kadootje krijgen.
Via de Basiusstraat en de Erasmussingel/laan - doorsteek naar de Stationsweg- gaat de optocht via de D. Camphuijsenstraat weer naar het gemeentehuis te gaan (de Bilderdijkstraat is zit dit jaar niet in de route).

Ook dit jaar worden bewoners en winkeliers langs de route uitgenodigd âte vlaggenâ, met welke vlag dan ook.

12-11-2007