Ingezonden persbericht


Finalisten Amsterdamse Popprijs 2007 bekend.

Amsterdam, 25 oktober 2007

PERSBERICHT

Finalisten Amsterdamse Popprijs 2007 bekend!

Finale zaterdag 24 november Melkweg the Max

De zes finalisten van de Amsterdamse Popprijs 2007 zijn bekend. Op dinsdag 23 en woensdag 24 oktober hebben twaalf bands in een uitverkocht Paradiso gestreden voor een plek in de finale. In de tweede halve finale heeft Alura de jury weten te overtuigen van hun kunnen. De eerste halve finale is gewonnen door de driemansformatie Dog Called Phenix. Naast deze winnaars hebben vier bands een wildcard gekregen voor de finale op zaterdag 24 november in de Melkweg: Clemm, T.IF.T., Roodkapje & het Blauwe Gevaar en John Carrie & Moor Green. Afgelopen september vonden de vijf voorrondes plaats waar dertig bands aan meededen. Daarvan gingen elf bands en de winnaar van de Winston Popprijs 2007 door naar de halve finales. De Amsterdamse Popprijs wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd door GRAP, de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. De bands worden tijdens de finale door de jury beoordeeld op techniek, originaliteit, creativiteit en podiumpresentatie. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat bestaat uit: een waardecheque van 500 te besteden bij Dijkman Muziekinstrumenten, studiotijd bij Jottem Studio en promo cd's van Fonos.nl. De winnaar is bovendien de Amsterdamse afgevaardigde voor de SENA Performers POPnl Award 2008. Voor in de agenda:
Finale Melkweg (the Max)
John Carrie & Moor Green | Clemm | Alura | T.IF.T. | Roodkapje & Het Blauwe Gevaar | Dog Called Phenix
Zaterdag 24 november | zaal open: 20:30 uur | aanvang 21:00 uur | entree 10 (met Popprijs flyer 9) incl. lidm.
Dit zijn de finalisten van Amsterdamse Popprijs 2007: Roodkapje & Het Blauwe Gevaar

Roodkapje & Blauwe Gevaar


Deze Amsterdamse alternatieve Nederrock band is in september 2006 opgericht en bestaat uit drie leden van 19 jaar oud: Rowan Perry op gitaar en vocalen, Evert van der Waa op basgitaar en achtergrondvocalen en Mathijs Tieken op de drums. Ze schrijven vooral satirische teksten. Muzikaal worden ze onder meer beïnvloed door de non-conformistische post-punk van de band Fugazi. Ze hebben inmiddels opgetreden in Crea, De Badcuyp, Bitterzoet en tijdens de Aprilfeesten op de Nieuwmarkt. Alura
Alura brengt een mix van stevige pop/rock en progrock, die varieert van rauw tot sensueel en breekbaar. Zangeres Laura heeft een rockstrot maar ook een jazzy geluid en sterke melodieën. Verder zijn er de twee gitaristen Martijn en Leon en de Israelische basgitarist Sefi. De ruggegraat van de band is drummer Ruud met zijn strakke spel, backing vocals en R&R attitude. Hun muziek wordt wel vergeleken met Tracy Bonham, Skunk Anansie, Guano Apes en Soulwax. De eerste EP-albumpresentatie is inmiddels een feit. Alura John Carrie & Moor Green De Ierse singersongwriter John Carrie begon zijn carrière als straatmuzikant. Na menige regenbui in New York, een handvol pfennigs in Berlijn, een lichte zonnesteek in Barcelona en een paar scheldpartijen in Londen, is hij in Nederland neergestreken. John Carrie & Moor Green, de winnaar van de Winston Popprijs 2007 hebben net hun debuutalbum `Folk is not happy' uitgebracht, een volwassen popalbum met lekker rockende folksongs, een paar mooie ballads en een John Carrie & Moor Green klein scheutje reggae. T.IF.T.
T.IF.T, oftewel The InFinite Theory verwerkt in hun sound het huidige Radiohead geluid en het stevigere Incubus werk, gecombineerd met nieuwe Engelse indierock. De kracht van dit viertal is dat ze hun eigen inspiratie en invloeden weten te combineren tot een aanstekelijke en meeslepende set. Daarmee werden ze 3e met Noordhollandsglorie 2004 en in dat zelfde jaar winnaar van "Noordpop Breekt door!". T.IF.T.
Clemm
Na het unaniem lovend ontvangen The Tristan EP is zojuist het langverwachte debuut-album Consider the Lilies uitgebracht: veertien tracks vol zalvende melodieën, sferische beats, catchy refreinen en gelouterde vocalen van een keur aan Nederlandse en internationale gastartiesten waaronder Jaap Warmenhoven (SkiptheRush) en Otto Wichers (Lucky Fonz III).
Clemm
Dog Called Phenix Amerikaanse kracht en dadendrang, Engelse drukmakerij en Australische ruwheid. Felle, snelle nummers die rechtstreeks vanuit de speakers geblazen, bezit nemen van je hoofd. Dog Called Phenix herrees uit de as van de vijfkoppige band State of Eye. Een vernieuwde set, een vernieuwde sound en zeker zo belangrijk, nieuw elan. Eind 2006 werd dit alles Dog Called Phenix vastgelegd op hun (naamloze) promo CD.

Meer over de GRAP
De GRAP organiseert naast de Amsterdamse Popprijs ook andere competities, showcases en festivals zoals Mooie Noten, Spelen voor de GRAP, Wanted, Freestyle voor de GRAP en Vinylized. Verder verzorgt GRAP de muziekprogrammering op o.m. het Amsterdams Bevrijdingsfestival. Ook biedt de GRAP advies en informatie aan bands en acts en is zij intermediair voor organisaties en stadsdelen. Voor meer informatie over de activiteiten van de GRAP, T: 020 420 8160, E: popprijs@grap.net - www.grap.net.



Amsterdamse Popprijs 2007 is mede mogelijk dankzij: