Vakbeweging houdt drie manifestaties tegen flitsontslag

31/10/2007 15:33
FNV Vakcentrale


De vakcentrales FNV, CNV en MHP organiseren volgende maand samen drie regionale manifestaties in Groningen, Zutphen en Rotterdam. Doel is om de plannen van minister Donner voor versoepeling van het ontslagrecht van tafel te krijgen.

De afgelopen maanden hebben vakbonden ieder hun eigen campagnes gevoerd om mensen in bedrijfstakken te informeren over de ontslagplannen. Naarmate mensen meer informatie krijgen, neemt het aantal tegenstanders toe.

Met drie gelijktijdige manifestaties willen de vakcentrales nu samen opnieuw een krachtig signaal afgeven naar het kabinet om met haar plannen te stoppen.

Agnes Jongerius, voorzitter FNV: "Twee maanden geleden hebben we - met argumenten - flink afstand genomen van de plannen van Donner in een verdeeld SER-advies. Het wordt nu hoog tijd dat die plannen definitief van tafel gaan. En dat willen we op 24 november laten zien."

René Paas, voorzitter CNV: "Met dit ontslagplan help je geen mensen aan het werk, je dupeert kwetsbaren en je creëert onzekerheid. Dit is een plan waar niemand baat bij heeft. Kortom, de groeten."

Ad Verhoeven, voorzitter MHP: "Wij vinden het extra zuur dat Donner de ontslagvergoeding aan een maximum wil binden. Mensen met een middelbare of hogere functie worden daar al gauw de dupe van. En bovendien voorspel ik dat als dit doorgaat, straks een miljoen ouderen extra op straat staan."

Zaterdag 24 november 2007
11.00 - 14.00 uur
Manifestaties tegen versoepeling ontslagrecht met sprekers en muziek.
Via grote schermen is live zichtbaar wat op de andere manifestaties gebeurt.
Rotterdam, Coolsingel
Groningen, 10.30 uur, verzamelen Stationsplein (locatie wordt nog gezocht).
Zutphen, 11.00 - 14.00 uur, De Hanzehal