Gemeente Wijk bij Duurstede

Verwendag voor mantelzorgers zaterdag 24 november

De gemeente Wijk bij Duurstede nodigt mantelzorgers van harte uit voor een geheel verzorgde verwendag op zaterdag 24 november van 14.30 tot 19.30 uur in het E & E Gasthuis in Wijk bij Duurstede.

Wat zijn mantelzorgers?
Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Lang niet alle mantelzorgers zijn zich bewust van de taken die zij op zich nemen. Misschien bent u zélf wel mantelzorger!
Door hun goede zorg voor anderen vergeten mantelzorgers soms goed voor zichzelf te zorgen. Daarom organiseert de gemeente samen met het lokale steunpunt Mantelzorg deze verwendag voor mantelzorgers op zaterdag 24 november van 14.30 tot 19.30 uur.

Voor wie is de dag bedoeld?
De dag is bedoeld voor iedereen die intensief (meestal meer dan 8 uur per week) voor een ander zorgt, omdat die persoon chronisch ziek is of chronische beperkingen heeft. Wat mantelzorg is en betekent, is voor iedereen weer anders. Sommige mantelzorgers zorgen 24 uur per dag, zeven dagen in de week voor hun zieke naasten. Anderen helpen met huishoudelijk werk of komen iedere dag even langs. Vaak neemt de zorg in de loop van de tijd toe. Vaak staan mantelzorgers dag en nacht paraat, soms jarenlang. Dat is zwaar, kost veel vrije tijd en kan emotionele spanningen geven.

Programma
De gemeente zorgt samen met het lokale steunpunt Mantelzorg voor de invulling van deze dag. Het is de bedoeling dat mantelzorgers even de zorg voor de ander vergeten en zelf helemaal kunnen ontspannen. Zo zal er een buffet zijn met lekkere hapjes en drankjes en kunnen mensen verschillende ontspannende en leuke dingen doen tijdens deze dag. Er zijn bijvoorbeeld yogalessen, schoonheidsbehandelingen, een wijnproeverij, stoelmassages en nog veel meer!

Opgeven?
U kunt zichzelf voor deze dag opgeven, maar u kunt ook iemand anders opgeven als u vindt dat deze een verwendag verdiend heeft. Om u of iemand anders op te geven voor deze dag, kunt u contact opnemen met Roos Willems van het lokale Steunpunt Mantelzorg via telefoonnummer 572000 (maandag t/m donderdag tijdens kantooruren). Om organisatorische redenen zijn er maximaal 75 plaatsen te vergeven voor de verwendag, wees er dus snel bij want vol = vol!