Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 24-11

TILBURG, 24 november 2007

Identiteit slachtoffer ongeval NS-station Oisterwijk vastgesteld

OISTERWIJK: De identiteit van de man die vrijdagmiddag om het leven is gekomen bij een noodlottig ongeval op het NS-station in Oisterwijk, is vastgesteld. Het betreft een 66-jarige inwoner van Tilburg.

Zoals vrijdagavond gemeld overleed de man, nadat hij rond 17.45 uur de voetgangersoversteekplaats tussen twee perrons overstak en daarbij werd gegrepen door een passerende intercity die vanuit Tilburg richting Boxtel reed. De man was op slag dood. De machinist heeft verklaard dat hij het slachtoffer zag oversteken onder de slagbomen door waarna de man per ongeluk een tasje liet vallen. Toen hij dat wilde oprapen, werd hij aangereden door de trein.

Vijf winkeldieven in de kraag gepakt

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag- en avond de handen vol gehad aan diverse winkeldieven die in Tilburg werden aangehouden. In totaal werden in vier verschillende zaken vijf aanhoudingen verricht.

Een 15-jarig meisje uit Tilburg is vrijdagmiddag kort voor 15.30 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. Dat gebeurde bij een kledingzaak in de Heuvelstraat. Het meisje wilde voor circa 60 euro aan haarartikelen meenemen zonder te betalen, maar werd bij de kassa betrapt. Ze is mee naar het bureau genomen en na verhoor aan haar ouders overgedragen. Bekeken wordt of ze in aanmerking komt voor een verwijzing naar bureau HALT.

Bij een supermarkt aan de Bosscheweg werd vrijdagavond tegen 19.30 uur een 21-jarige Tilburger aangehouden. Hij probeerde drie pakjes sigaretten te stelen, maar werd betrapt. Na verhoor kon hij weer gaan, met een dagvaarding op zak.

De politie heeft vrijdagavond rond 20.30 uur een 19-jarige Tilburger aangehouden wegens winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg. Hij wilde er met een fles jenever vandoor gaan, maar dat mislukte. De man is met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Twee 17-jarige jongens uit Tilburg probeerden vrijdagavond kort voor 21.00 uur bij een bouwmarkt aan de Brakman een kniptang van 15 euro mee te nemen zonder afrekenen. Personeel had de actie door en greep de jongens in de kraag. Ze zijn na verhoor overgedragen aan de ouders; een passende straf wordt gezocht.

Beschonken automobilisten aangehouden

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond rond 20.00 uur op de Goirleseweg een 51-jarige automobiliste uit Goirle aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een controle blies zijn 270 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De vrouw kreeg een rijverbod van één uur. proces-verbaal wordt opgemaakt.

TILBURG: Rond 04.30 uur zaterdagmorgen werd op de Bredaseweg een 28-jarige Tilburger aangehouden. Ook hij reed onder invloed van alcohol; de man blies 425 ug/l. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Rustige horecadienst Tilburg

BREDA: De agenten die in de nacht van vrijdag op zaterdag waren belast met het horecatoezicht in het centrum van Tilburg, spreken van een redelijk rustige dienst. Er werden vijf aanhoudingen verricht.

Een 51-jarige Tilburger werd rond 01.00 uur zaterdagmorgen bij een café aan het Piusplein aangehouden omdat hij daar buiten erg hinderlijk was met zijn hond en niet wilde vertrekken, ondanks herhaaldelijke verzoeken van personeel en agenten. Een 21-jarige Tilburger die bij datzelfde café stond, maar niet naar binnen mocht, werd rond 01.20 uur aangehouden. Ook hij wilde niet weggaan.

Een 16-jarige jongen uit Tilburg gaf rond 02.30 uur op de Heuvelring een 21-jarige vrouw uit Tilburg een klap, nadat ze hem aansprak op zijn irritante gedrag toen ze aan het bellen was. De jongen ontkent; getuigen verklaarden dat hij daadwerkelijk sloeg.

Een 21-jarige Tilburger werd kort na 03.00 uur op het Piusplein bekeurd wegens wildplassen, maar had geen identiteitsbewijs bij zich. Een vriend van de man, een 23-jarige Goirlenaar, was het er niet mee eens was dat zijn vriend werd bekeurd. Hij werd vervelend en bemoeide zich ermee. Hij werd herhaaldelijk gevraagd te vertrekken, maar deed dat niet. Vervolgens werd hij aangehouden.

Ook werden er 17 bekeuringen uitgeschreven, wegens wildplassen, baldadigheid, foutief parkeren en tegen het verkeer in rijden.

Jongen uit Oisterwijk aangehouden wegens zakkenrollen

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond tegen 23.00 uur een 16-jarige jongen uit Oisterwijk aangehouden op een perron van het NS-station. Hij wordt ervan verdacht een portemonnee uit een handtas van een treinreizigster gepakt te hebben toen beide in de trein zaten. Een vriend van de jongen rende weg toen de vrouw het tweetal aansprak. De jongen is meegenomen naar het bureau waar de zaak werd overgedragen aan de Spoorwegpolitie.

Tilburger aangehouden bij controle op illegale taxis

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond- en nacht een controle gehouden op illegale taxichauffeurs (de zogeheten snorders) in het centrum van Tilburg. Dit in overleg met de gemeente Tilburg en de taxibranche naar aanleiding van klachten van legale taxichauffeurs. Bij de actie is een 51-jarige Tilburger aangehouden. Dat gebeurde rond 04.00 uur op de Hazelaarstraat. Omdat de man al eerder voor hetzelfde feit is aangehouden, werd zijn auto in beslag genomen. Hij is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul