Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 24-11

BREDA, 24 november 2007

Bejaarde Bredase vrouw slachtoffer brute overval in haar woning

BREDA: Een 71-jarige Bredase vrouw is vrijdagavond rond 20.20 uur licht gewond geraakt toen een onbekende man haar woning aan de Joris Nempestraat binnentrad. De gemaskerde man klom over de schutting en ging via de keukendeur de woning binnen, juist toen de vrouw die opendeed om buiten iets te pakken. De man, circa 1.70 meter en getint uiterlijk, duwde de vrouw omver; zijn viel met hoofd en rug op de grond. De overvaller had een klein mes bij zich en bedreigde de bewoonster. Hij liep door naar de woonkamer en ging er met een LCD-tv vandoor. Het slachtoffer is naar het Amphia Molengracht gebracht voor met hoofd en rugklachten; na behandeling kon ze weer naar huis. De politie heeft nog geprobeerd met een hond een spoor van de dader te kunnen vinden, maar is helaas niet gelukt. Forensisch rechercheurs hebben onderzoek gedaan in de woning, terwijl agenten in de directe omgeving een buurtonderzoek hebben gedaan. Eventuele getuigen van deze brute overval worden gevraagd zich te melden op 0900-8844.

Twee mannen aangehouden na belediging en bedreiging politiemensen

BREDA: De politie heeft vrijdagavond rond 20.00 uur op de Grenssteen twee mannen aangehouden voor belediging en bedreiging van politiemensen. Het gaat om een 47-jarige inwoner van Etten-Leur en een 58-jarige man uit Breda. De agenten waren bezig met het uitschrijven van bekeuringen van foutief geparkeerde autos. De man uit Etten-Leur beledigde tot tweemaal toe agenten waarna hij werd aangehouden. De Bredanaar bemoeide zich ermee en probeerde de aanhouding te voorkomen. Hij werd gevraagd te vertrekken. Ondanks herhaaldelijke verzoeken ging hij daar niet op in, waarna ook hij werd gearresteerd. Na verhoor is het tweetal heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bredanaar aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: Een 47-jarige Bredanaar is vrijdagavond kort na 20.00 uur aangehouden wegens bedreiging en mishandeling van zijn vrouw. Dat gebeurde in een woning in de wijk Doornbos. Agenten reageerden op een melding. Volgens de vrouw is ze tijdens een ruzie herhaaldelijk geslagen, onder andere met een ijzeren staaf. Ook zou haar dochtertje van zeven maanden door de man stevig zijn aangepakt. De Bredanaar is in verzekering gesteld; hij ontkent de mishandelingen.

Beschonken bestuurders aangehouden

BREDA: De politie heeft zaterdagmorgen kort voor 01.00 uur op de Nassaustraat een 31-jarige Bredanaar op de fiets aangehouden wegens rijden onder invloed. De man viel op in zijn rijgedrag door de gehele weg te gebruiken; ook voerde hij geen verlichting. De Bredanaar blies vervolgens 790 ug/l, terwijl 220 ug/l, ook voor fietsers, het maximum is. Hij kreeg een bekeuring mee naar huis en een rijverbod van 11 uur opgelegd.

ZUNDERT: Rond 04.30 uur zaterdagmorgen werd op de Hofdreef een 28-jarige automobilist uit Zundert aangehouden. Hij blies bij een controle 885 ug/l. Bij overtredingen boven 570 ug/l wordt het rijbewijs in beslag genomen, dus ook in dit geval. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Horecatoezicht Breda zorgt voor zes aanhoudingen

BREDA: Het horecatoezicht door de politie in het centrum van Breda van vrijdag op zaterdag is uitgemond in zes aanhoudingen. Het was niet echt druk in de stad, maar desondanks hadden agenten hun handen vol aan het toezicht.

Twee Bredanaren van 25 en 35 jaar zijn aangehouden wegens zware mishandeling cq poging tot doodslag. Dat gebeurde rond 02.15 uur op de Nieuwe Prinsenkade. Beide mannen worden ervan verdacht kort daarvoor een 35-jarige stadgenoot zonder enige aanleiding flink mishandeld te hebben, terwijl het slachtoffer al op de grond lag. De man kreeg diverse schoppen in het gezicht en hield daar letsel aan over. Ook een 23-jarige vriend van het slachtoffer, een man uit Roosendaal, kreeg enkele flinke klappen. Beide mannen hebben aangifte gedaan. De twee verdachten zijn ingesloten op het bureau en daar in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in

Verder werd een 29-jarige Bredanaar aangehouden, omdat hij in het bezit was van harddrugs. Een 19-jarige Rijenaar voldeed niet aan bevel of vordering en een 20-jarige Bredanaar werd gearresteerd wegens het verstoren van de openbare orde. Een 27-jarige Bredanaar tenslotte werd aangehouden, omdat hij zich niet kon identificeren. Ook werden er twaalf bekeuringen uitgeschreven voor onder andere foutief parkeren en wildplassen.

Auteur: Andre van den Hul