Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 24-11

BERGEN OP ZOOM, 24 november 2007

Belgische drugstoeristen aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Twee Belgen van 25 en 26 jaar zijn vrijdagavond kort voor 17.30 uur aangehouden op de Paralellweg. Agenten zagen dat het tweetal, inwoners van Antoing, bij een café aan de Antwerpsestraatweg naar binnen ging en kort daarna weer vertrok. Bij een daaropvolgende controle bleek het tweetal 118 gram hennep bij zich te hebben. Ze kregen daarvoor een transactie van 330 euro elk aangeboden, maar dat konden ze niet betalen. Met een dagvaarding zijn ze na verhoor heengezonden.

Drie aanhoudingen na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: Een 25-jarige Roosendaler is vrijdagavond kort na 19.30 uur aangehouden in verband met huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van de mishandeling van zijn vriendin in een pand in de wijk Majoppenveld waar beide op bezoek waren. Een ruzie escaleerde, waarna de vrouw tegen haar been werd geschopt. Vervolgens belde zij de politie. De Roosendaler is in verzekering gesteld.

STEENBERGEN: Rond 23.00 uur vrijdagavond is een 37-jarige inwoner van Steenbergen in zijn woning aangehouden. Hij zou zijn echtgenote en een vriendin van haar hebben mishandeld na een ruzie over het verlaten van de woning. De man was onder invloed van alcohol en is ingesloten op het bureau.

WOUW: Een 52-jarige inwoner van Wouw is zaterdagmorgen rond 03.30 uur in zijn woning aangehouden wegens mishandeling van zijn dochter tijdens een ruzie. De man, die onder invloed van alcohol was en zich danig verzette tegen zijn aanhouding, is meegenomen naar het bureau. Daar is hij zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Dronken bestuurder in de kraag gepakt

BOSSCHENHOOFD: De politie heeft zaterdagmorgen een 43-jarige automobilist uit Oudenbsoche aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed rond 01.30 uur met zijn auto op een verkeersdrempel op de Pastoor van Breugelstraat. Met hulp van een vriend kon zijn auto los getrokken worden. Agenten die ter plaatse kwamen, lieten hem blazen met 610 ug/l als resultaat. De automobilist kon zijn rijbewijs inleveren, dat wordt ingenomen bij overtredingen boven 570 ug/l. na verhoor kon de man weer gaan; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Drie aanhoudingen na vernieling autos

OUDENBOSCH: Een 23-jarige Roosendaler is zaterdagmorgen rond 02.30 uur aangehouden op de Kade wegens vernieling. Hij sloeg een ruit kapot van een geparkeerde auto en bij een andere auto schopt hij een deuk in de motorkap. De man verklaarde uit emotie en dronkenschap gehandeld te hebben. In een groepje mensen dat buiten stond werd nog een 47-jarige man uit Oudenbosch aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot door hem in het gezicht te slaan. Beide verdachten zijn na verhoor weer heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

BERGEN OP ZOOM: Op de Borgvlietsdreef zijn zaterdagmorgen rond 02.30 uur twee jongens van 16 en 17 jaar uit Bergen op Zoom aangehouden. Een getuige zag dat drie jongens spiegels van autos af trapte en vernielingen aan rolluiken toebracht op de Burgemeester Roocklaan en de Borgvlietsdreef. Ook werd nog een telefoon van een telefooncel in brand gestoken. Agenten wisten twee jongens te achterhalen, de derde verdachte kon zich uit de voeten maken. Beide jongens zijn zaterdagmiddag in verzekering gesteld, om zo het onderzoek naar de vernielingen te kunnen voltooien.

Roosendaalse aangehouden tijdens horecatoezicht Roosendaal

ROOSENDAAL: Tijdens het horecatoezicht in de binnenstad van Roosendaal is zaterdagmorgen rond 04.00 uur een 25-jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden. Een 19-jarige plaatsgenote deed aangifte tegen haar wegens mishandeling. Tijdens een ruzie (zonder een echte aanleiding) buiten op de Bloemenmarkt zou de 25-jarige vrouw haar geslagen hebben. De verdachte zegt zelf ook tijdens het handgemeen bij haar haren gepakt te zijn. De 25-jarige is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul