Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 24-11

OOSTERHOUT NB, 24 november 2007

Drie jongens aangehouden na opblazen brievenbus

DEN HOUT: Drie jongens uit Oosterhout (14, 14 en 16 jaar) zijn vrijdagavond rond 21.30 uur aangehouden op de Lage Molenpolderweg. Een getuige zag drie jongens op de Vrachelsestraat een TNT-brievenbus opbliezen met vuurwerk en belde de politie. Agenten die ter plaatse kwamen, konden het drietal aanhouden op basis van het signalement dat de getuige opgaf. De drie jongens worden doorverwezen naar bureau HALT voor een passende straf.

Hennepkwekerij bij toeval ontdekt: Waalwijker (25) aangehouden

WAALWIJK: Een 25-jarige Waalwijker is vrijdagavond kort voor 21.00 uur aangehouden, nadat agenten in zijn woning aan de Edouard Lalostraat een hennepkwekerij ontdekten. Het is niet duidelijk om hoeveel plantjes het gaat. Agenten namen polshoogte, nadat bij de Gemeenschappelijke Meldkamer (GMK) in Tilburg rond 19.30 uur een melding binnenkwam over een poging tot inbraak in de genoemde woning. Omwonenden hadden twee mannen met bivakmutsen gezien die rond het pand liepen en belden de politie. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen uiteindelijk op zolder de kwekerij aan. Een kozijn op de begane grond bleek vernield; kennelijk wilden de dieven daardoor naar binnen.

Bestuurders onder invloed aangehouden

WAALWIJK: Een 38-jarige automobilist uit Waalwijk is vrijdagavond kort na 21.30 uur aangehouden wegen rijden onder invloed van alcohol en drugs. Agenten zagen hoe de man op de Baardwijksestraat gevaarlijk wegreed en gaven hem een stopteken. De Waalwijker maakte een beschonken indruk en moest blazen. Daarop werd hij aangehouden en mee naar het bureau genomen. Op het bureau kwamen enkele buisjes vermoedelijk GHB en twe zakjes wit poeder uit zijn kleding tevoorschijn. Hij verklaarde dat hij ook diverse flesjes bier had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingenomen; na verhoor is hij heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

WAALWIJK: Een 21-jarige automobilist uit Waalwijk is rond 00.30 uur aangehouden op de Victoriestraat. Hij was daar tegen een geparkeerde auto aangereden. Agenten die ter plaatse kwamen, lieten hem blazen met 485 ug/l als resultaat. De man was een beginnend bestuurder en kon dus zijn rijbewijs inleveren. Normaal wordt dat ingenomen vanaf 570 ug/l, maar voor automobilisten die korter dan vijf jaar hun rijbewijs hebben ligt dat op 350 ug/l. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

DONGEN: Kort na 01.30 uur zaterdagmorgen werd op de Kardinaal van Rossumstraat een 21-jarige automobilist uit Dongen aangehouden. Bij een controle werd hij staande gehouden, omdat hij geen gordel droeg. Daarbij maakte de man een beschonken indruk. Hij blies vervolgens 290 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van het rijbewijs) maximaal 88 ug/l is toegestaan. Met een rijverbod van 4 uur een en proces-verbaal kon de man weer gaan.

Rijenaar ernstig gewond bij verkeersongeval Molenschot

MOLENSCHOT: Een 57-jarige automobilist uit Rijen is zaterdagmorgen kort na 07.30 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oude Rijksweg in Molenschot. De man reed door onbekende oorzaak in volle vaart achterop een shovel, bestuurd door een 49-jarige Dongenaar, die in de richting Breda reed. De personenauto vloog direct na de botsing gedeeltelijk in brand, maar dat kon geblust worden door omstanders. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Het slachtoffer is in kritieke toestand met een ambulance overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant onderzoeken de toedracht van het ongeval.

Man aangehouden na vernieling voorruit

WASPIK: Een 35-jarige man uit Raamsdonkveer is zaterdagmorgen kort na 10.30 uur aangehouden wegens vernieling en mishandeling. Een 23-jarige bewoonster van de Leeuwerik deed aangifte tegen de man; hij zou haar in het gezicht geslagen hebben en een ruit van de voordeur vernield hebben toen de man haar buiten op straat aansprak. De verdachte zegt nog geld van de vrouw en haar vriend tegoed te hebben. De man ontkent de mishandeling. Na verhoor is hij heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul