Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / MEDIA RELEASE

Top vijf biedt perspectief voor A1 Team Nederland

Sepang, 24 november 2007

Met een vijfde startplaats in de Hoofdrace heeft A1 Team Nederland perspectief om Maleisië met een goed resultaat te verlaten. De Sprintrace zal het team vanaf een tiende plaats moeten beginnen.

Vanochtend kwam A1 Team Nederland nog niet direct in de buurt van de top vijf, met een dertiende plaats in de laatste vrije training. Na de eerste run in de kwalificatie voor de Sprintrace stond het team echter derde en leek het op weg om de verwachte top vijf klassering direct al te bereiken. In de tweede run, ook op nieuwe banden, wist Jeroen Bleekemolen zijn tijd nog wel te verbeteren, maar andere om hem heen maakten grotere stappen, waardoor A1 Team Nederland naar een tiende plaats zakte.

De eerste kwalificatie voor de Hoofdrace leverde het team, ditmaal met oude banden, ook nog een tiende plaats op maar in zijn laatste vliegende ronde zette Bleekemolen zijn snelste ronde van het weekend neer, met 1'49.021. Daarmee verzekerde hij zich van een plek op de derde startrij in de lange race die ook nog twee verplichte pitstops kent. A1 Team Zwitserland was vandaag een klasse apart. Neel Jani wist in alle vier de segmenten de snelste tijd te noteren en zij starten dan ook vanaf pole position in zowel de Sprint als de Hoofdrace.

Jeroen Bleekemolen: "De eerste run begon eigenlijk heel goed, we stonden derde. Ik denk, dat ziet er een stuk beter uit dan de vrije training. Vanmorgen hadden we gewoon heel veel problemen. De tweede run hadden we ook nieuwe banden, maar ik had opeens veel last van onderstuur. Dat was toch een beetje raar omdat we niets aan de auto veranderd hadden. Het was ook erg jammer, anders hadden we in ieder geval voor de Sprintrace wel top zes kunnen staan. De kwalificatie voor de Hoofdrace was gewoon goed, we hadden maar één set nieuwe banden over. Op oude banden ging het eigenlijk best goed. We stonden weliswaar tiende, maar er reden toen ook al een paar teams op nieuwe banden. De laatste ronde was het maximale wat we uit de auto haalden. We hebben gedurende de kwalificatie best wel wat kunnen verbeteren. De jongens hebben dat echt goed gedaan, de goede stappen genomen. Ik ben dus blij dat we vijfde staan,we hebben dan nog uitzicht op een podium. Voor de Sprintrace moeten we ook proberen wat punten te pakken. Het goede is dat zowel Nieuw Zeeland en Zuid Afrika achter ons staan, voor het kampioenschap kan dat wel eens gunstig zijn."

Jan Lammers; "Vanochtend leek het een weekend van damage control te gaan worden. Het is dan niet eenvoudig om het tij te keren. Het meest technische deel van het circuit, met de meeste bochten en voor de coureur het moeilijkst, daar zaten we gek genoeg er het dichtst bij. In de eerste sector hadden we de meeste problemen. Dat was hard werken. Je moet het probleem eerst begrijpen. Jeroen vertelt ons wel wat de auto doet of niet doet, dat moet je dan vertalen in iets dat werkt. Het moeilijke is dan nog om veranderingen aan te brengen die verbetering brengen, maar zeker geen verslechtering. In vier van die korte sessies moet alles direct raak zijn. Dat hebben de jongens gewoon goed gedaan. Jeroen, Tim Wright en Erik Schuivens hebben goed in harmonie met elkaar en gelukkig vlak voordat we aan de races beginnen morgen hebben we de auto nog een beetje in de buurt kunnen krijgen. Het is niet alleen zo dat we alleen in de laatste sessie vijfde stonden, volgens de laatste krachtmeting en meetmoment waarbij bijna iedereen met nieuwe banden reed staan we in de top vijf. Het is dan lekker dat we een tot nu toe slecht weekend zo hebben weten om te draaien. Morgen zal Jeroen in de Sprintrace flink moeten werken, wij kunnen hem daar met pitstops niet assisteren. Het is helemaal aan hem wat hij daarvan maakt. Voor de Hoofdrace beginnen we gelukkig wat beter."

Morgenochtend om 11.00 uur lokale tijd begint de Sprintrace, met rollende start, over maximaal 19 minuten en 1 ronde. De Hoofdrace, met twee verplichte pitstops, start om 15.00 uur en duurt maximaal 69 minuten en 1 ronde. RTL7 zend de Hoofdrace live uit, voorafgegaan door een integraal verslag van de Sprintrace.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar press@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com I: www.A1teamned.com