Ingezonden persbericht


AANKONDIGING

Nieuwegein, 23 november 2007

DESG-educatieprijs 2007 voor Langerhans

De eerste DESG-educatieprijs is op 23 november tijdens het NDF-diabetessymposium in Nieuwegein uitgereikt aan Langerhans. Het bestuur van de DESG Nederland besloot unaniem deze prijs toe te kennen aan Langerhans, wegens het vele baanbrekende en vernieuwende werk van de organisatie, onder het stimulerend voorzitterschap van internist Evert van Ballegooie.

De DESG-educatieprijs is een nieuw initiatief van de Stichting Diabetes Education Study Group (DESG) Nederland om projecten, groepen of instellingen te eren die zich op uitzonderlijke wijze hebben onderscheiden op het gebied van diabeteseducatie. De prijs, die vanaf nu elke twee jaar wordt uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro, een oorkonde en een beeldje.

Volgens Teri Brouwer, secretaris van de DESG Nederland, is Langerhans een zeer terechte winnaar: "Het is opvallend hoe Langerhans in relatief korte tijd een herkenbare plaats heeft weten te veroveren in de Nederlandse diabeteszorg. Met een goed ontwikkeld gevoel voor marketing speelt Langerhans adequaat in op wensen en behoeften van diabetesprofessionals. Niet voor niets zitten de zalen vol, wanneer Langerhans een scholingsactiviteit organiseert. Ook de Langerhansuitgave 'Protocollaire diabeteszorg' is een belangrijk en compleet handboek."

Langerhans is opgericht in 2004 door een aantal enthousiaste artsen, met als doel het ontwikkelen en aanbieden van een breed scala aan onderwijsproducten, bestemd voor alle diabetesprofessionals. Langerhans is geheel onafhankelijk bij het vaststellen van de vorm en de inhoud van de scholing. Bekend zijn de geaccrediteerde bij- en nascholing en het grote jaarlijkse Langerhans Symposium. De Langerhans boeken worden in eigen beheer ontwikkeld en uitgegeven. Verder zijn er de websites www.diabetes2.nl en www.langerhans.com. Vorig jaar is Langerhans ook begonnen met de productie van e-Learning programma's. De in Langerhans samenwerkende artsen zijn Evert van Ballegooie (internist), Bas Houweling (artsonderzoeker en huisarts in opleiding), Nanno Kleefstra (artsonderzoeker) en Simon Verhoeven (huisarts).

*****

ACHTERGROND-INFORMATIE

Wat doet Langerhans?

Langerhans is opgericht in 2004 door een aantal enthousiaste artsen, met als doel het ontwikkelen en aanbieden van een breed scala aan onderwijsproducten, bestemd voor alle diabetesprofessionals. Langerhans is geheel onafhankelijk bij het vaststellen van de vorm en de inhoud van de scholing. Het ontwikkelen en organiseren van geaccrediteerde bij- en nascholing is een van de hoofdactiviteiten van Langerhans. Het Langerhans Symposium is een groot jaarlijks evenement en wordt in 2008 voor de vierde maal in Zwolle gehouden.

Op verzoek van de DiHAG en de EADV heeft Langerhans de cursus "Insulinetherapie in de eerstelijn" ontwikkeld. De cursus is speciaal bestemd voor huisartsen en praktijkondersteuners die zich willen verdiepen in de behandeling met insuline. De DiabetesCarrousels zijn eendaagse interactieve nascholingen, speciaal ontwikkeld voor praktijkondersteuners en diabetesverpleegkundigen die werkzaam zijn in de eerstelijn. De Langerhans boeken worden in eigen beheer ontwikkeld en uitgegeven. De verkoop en distributie gebeurt zowel door de reguliere boekhandel en www.bol.com, als via bedrijven en organisaties die actief zijn in de diabeteszorg.

Langerhans beheert ook de websites www.diabetes2.nl en www.langerhans.com. De websites zijn voor iedereen toegankelijk, onafhankelijk en volledig ongesponsord. De website www.langerhans.com wordt gebruikt voor de aankondiging van alle bij- en nascholingsactiviteiten van Langerhans, met gedetailleerde informatie over het programma, de organisatie, de accreditatie en de eventuele sponsoring. Ook is er de mogelijkheid tot het online aanmelden voor alle programma's. Om te voorzien in de snel groeiende vraag naar geaccrediteerde bij- en nascholing die op ieder gewenst moment en op (bijna) iedere plaats gevolgd kan worden, is Langerhans in 2006 gestart met de productie van e-Learning programma's. Langerhans is ook zeer nauw betrokken bij de opleiding van 120 diabetesverpleegkundigen en verzorgenden in Suriname.

Meer weten? Kijk op: www.langerhans.com

*****************

Fotografie
Bijgaand een foto in klein formaat: Teri Brouwer overhandigt de DESG-educatieprijs 2007 aan Simon Verhoeven.
Deze en andere foto's geschikt voor drukwerk zijn aan te vragen via gh@xs4all.nl.

Verzonden door
Herbschleb & Slebos
postbus 28.011
3828 ZG Hoogland
telefoon (033) 480 57 09
fax (033) 480 91 45
e-mail gh@xs4all.nl