Hulpverlening Gelderland Midden

Grote brand saunacomplex Elst

ELST- Op vrijdagmorgen, 23 november rond 11.00 uur, brak een felle brand uit in het saunacomplex aan de Aamsestraat in Elst. Een gedeelte van het pand werd door de brand geheel verwoest. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Rond 11.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Aamsestraat 15 in Elst. De dienstdoende brandweerofficier gaf bij aankomst meteen het sein middelbrand waardoor meer potentieel van de brandweer ter plaatse kwam. Op het moment dat de brand uitbrak bevonden zich een tiental personen in het saunacentrum. Zij konden tijdig het pand verlaten en zijn ondergebracht in een naburige bedrijfskantine.

Het vuur greep snel in het statige pand om zich heen. Voor de brandweer noodzaak om bij de bestrijding op te schalen naar de omvang van Zeer grote brand. De brandweer uit Elst werd geassisteerd door omliggende korpsen uit Valburg, Oosterhout, Arnhem, Huissen en Bemmel. Zij konden helaas niet voorkomen dat het achterhuis geheel verloren ging. Het woongedeelte en het naastgelegen bedrijfsgedeelte wist men ternauwernood te behouden. Door de brandweermensen werden gaten in het dak gezaagd om zo de zolder van het woongedeelte te kunnen blussen. Beide panden hebben wel grote waterschade.

De brand was door onbekende oorzaak ontstaan in een van de saunacabines en de schade is groot.