Ingezonden persbericht


----------
maandag 19 november

ASH in WaterFront met een berg vrolijk rockende songs

In 1989 krijgen de Noord-Ierse jeugdvrienden Tim Wheeler en Mark Hamilton allebei een gitaar cadeau met kerstmis en beginnen ze met het maken van metal. In 1992 richten ze samen met drummer Rick McMurray Ash op. Geïnspireerd door onder andere The Buzzcocks beginnen ze hun muzikale avontuur, wat resulteert in een intrigerend debuutalbum, "1977" en de hit "Oh Yeah". In de beginjaren worden ze met name getypeerd als Britpop, maar later ook wel als indie, punk, grunge en rock.

Ash bestaat alweer 15 jaar en op het laatste, vijfde album "Twilight of the Innocents" klinken ze beter dan ooit tevoren! Ze hebben wel één ader moeten laten, want de tweede gitariste Charlotte Hatherley is tegenwoordig op het solopad. Nu blijven ze gedrieën over en laat dat nou exact de originele bezetting zijn. Op de nieuwe plaat draait het wederom om het goede popliedje. Popliedjes die alle kanten op schieten, maar toch stuk voor stuk het herkenbare geluid van Ash laten horen. Kortom: een energieke plaat met hitgevoelige popmelodieën!

Spartaco maakt catchy indie rock 'n roll waarbij het liedje voorop staat. De Rotterdammers hebben een muzikale voorliefde voor de glorieuze jaren '90, maar zijn ook niet vies van hedendaagse groepen als Editors, The Killers, Foo Fighters of Coldplay. De broeders den Dulk schrijven de songs, die, zoals men zegt, uitgebalanceerd en kloppend klinken. Ze wonnen dan ook de publieksprijs van de Grote Prijs van Zuid-Holland 2007 en wisten menig tent al op zijn kop te zetten. In februari 2008 verschijnt hun debuut EP, een voorproefje daarvan is binnenkort te vinden op de verzamel cd Heartbreakers & Asshakers van de Zuid-Hollandse Popunie.

Deur open: 20.00 uur
Toegang: ¤ 12,50
Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.ash-official.com / www.myspace.com/spartacomusic

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (medewerker communicatie)
valesca@waterfront.nl / 010-2010980

Els van der Vorm (medewerker communicatie)
publi2@waterfront.nl
aanwezig op: di / do

----------

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
valesca@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op ma/ di/ wo/ do aanwezig op kantoor)