Ingezonden persbericht


Kappie in 't Museum

De strip 'Kappie' verschijnt sinds eind 2001 iedere week op de voorpagina van De Katwijksche Post. En, vanaf dinsdag 27 november is hij ook drie maanden lang in het Katwijks Museum te bekijken. Daar zal niet alleen een aantal uitvergrote strips en 'the making of' van Kappie te zien en te lezen zijn, maar ook een aantal prenten en originelen van andere strips die tekenaar Bert van der Meij door de jaren heen maakte. Zoals het vorig jaar onder alle middelbare scholieren in Leiden verspreidde 'Het Geheime Schilderij van Rembrandt', de in Suske & Wiske Weekblad gepubliceerde 'De Mormels', de met de 'Rabobank Cultuurprijs 2001' beloonde 'De Leidsche Nachtwacht', 'Moesashi', 'De Pinquïns' en nog veel meer. Naast de vele originelen zijn ook de stripalbums zelf te lezen, die tevens in de centrale hal te koop zijn.

Zonder Kappie geen Katwijk

Voor wie Kappie nog niet kent: Kappie is een begrip in Katwijk maar ook in de regio. Want Kappie geeft iedere donderdag in De Katwijksche Post zijn ongezouten mening over het nieuws in Katwijk. Of het nu gaat om hondenpoep, het archeologische beleid van de gemeente of de nieuwe bankjes op de Boulevard, Kappie heeft er een mening over.

Primeur

Primeur op de expositie is het derde deel van 'Kappie': 'Kappie voor op de WC' dat tijdens de officiële opening op zaterdag 24 november aan wethouder Wim van Duijn overhandigd zal worden. Daarna kan iedereen de expositie bezoeken van 27 november 2007 tot en met 23 februari 2008.

Het Katwijks Museum is aan de Voorstraat 46, 2225 ER in Katwijk, telefoon 071-4013047. Het is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op feestdagen gesloten. Kijk ook op www.katwijksmuseum.nl.

Noot voor de redactie,